Geen Haarlemmermeer Run in 2020.
Geen Haarlemmermeer Run in 2020. Jan Aukes

Geen start en finish voor Haarlemmermeer Run dit jaar

13 april 2020 om 19:38 Atletiek

HOOFDDORP De organisatie van de Haarlemmermeer Run heeft na wikken en wegen besloten om dit jaar 'De Run' niet door te laten gaan. Het besluit is drieledig laat de organisatie weten.

"Tot onze spijt hebben moeten besluiten om de 20e editie van het hardloopevenement te schrappen welke traditiegetrouw plaatsvindt op de eerste zondag in september", laat Eva Koekkoek lid van de organisatie van de Haarlemmermeer Run weten. "De redenen waarom de organisatie tot dit besluit is overgegaan is drieledig."

Als eerste reden geeft de organisatie de veiligheid voor de lopers en de vele vrijwilligers. "Op dit moment geldt een verbod op evenementen tot 1 juni. De kans is echter groot dat het huidige regime van social distancing voor evenementen nog minstens tot het najaar van kracht blijft."

"Daarnaast realiseren we ons dat onze geldgevers alle financiële middelen nodig zullen hebben om de crisis waar we als samenleving in zitten, het hoofd te kunnen bieden. Zonder dat onze businesspartners zelf een dergelijk verzoek hebben gedaan, begrijpen we dat er prioriteiten gesteld moeten worden. De organiseerbaarheid van een evenement als de Haarlemmermeerrun is het laatste aspect op basis waarvan we besloten hebben de editie 2020 te schrappen. Door de huidige situatie zijn onderdelen van de voorbereiding nu stilgezet vanwege de te maken kosten. Hoe dichter we bij de geplande datum komen, hoe moeilijker het wordt dit nog geregeld te krijgen."

De Haarlemmermeer Run staat voor gezondheid, verbinding en plezier. Juist deze aspecten verdienen in deze moeilijke tijd een andere invulling. "In 2021 zal de Haarlemmermeer Run weer als vanouds georganiseerd worden", laat een Koekkoek weten. "We wensen onze lopers, onze businesspartners, de gemeente en al onze vrijwilligers veel sterkte."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie