Rinus 'VeeKay' van Kalmthout is de tweede helft van het NTT INDYCAR Series-seizoen 2022 begonnen met een prachtige vierde plaats.
Rinus 'VeeKay' van Kalmthout is de tweede helft van het NTT INDYCAR Series-seizoen 2022 begonnen met een prachtige vierde plaats. Rinus VEEKAY PR

Veekay laat zich weer zien: vierde in Indy 200 op Mid-Ohio

4 juli 2022 om 09:56 Autosport

LEXINGTON Autocoureur Rinus van Kalmthout heeft zich weer van voren laten zien in de IndyCar. De Hoofddorper, die in de Verenigde Staten racet onder de naam Veekay, eindigde als vierde in de Honda Indy 200 op het circuit van Mid-Ohio in Lexington. Hij kwam na tachtig rondjes ruim 11 seconden later over de finish dan de Nieuw-Zeelandse winnaar Scott McLaughlin. De Spanjaard Alex Palou eindigde als tweede en de Australiër Will Power werd derde.

Veekay kon een goed resultaat goed gebruiken na drie tegenvallende races. Hij viel uit in de Indy 500 en de race in Detroit en eindigde in Road America als zeventiende. Hij bleef ondanks de vierde plaats in Lexington op de veertiende plaats staan in het kampioenschap. De Zweed Marcus Ericsson, die als zesde eindigde in de Indy 200, is de leider.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie