Mag hier een muziekje bij? HAP wil het graag weten.
Mag hier een muziekje bij? HAP wil het graag weten. Archief BDU

HAP: ‘Maatwerk voor muziek gebruikende ondernemers’

Overig

HAARLEMMERMEER HAP wil van het college maatwerk wat betreft muziek tijdens bedrijfsuitvoering. In schriftelijke vragen vraagt de partij wat bijvoorbeeld een sport- of dansschool mag tijdens het geven van lessen. Aanleiding is commotie rond de IJzerbar waar bij een drive-inrestaurant muziek werd gedraaid. Burgemeester Schuurmans heeft dat verboden.

Raadslid Nikkie Elfers: "Veel ondernemers worden door de coronamaatregelen ongenadig hard getroffen. Om het hoofd boven water te houden bedenken zij creatieve oplossingen om binnen de beperkingen omzet te genereren. Op zaterdag 27 februari is er commotie ontstaan bij restaurant IJzerbar in verband met de aanwezigheid van muziek op het eigen buitenterrein. In de media is het beeld ontstaan dat de aanwezigheid van muziek in de buitenlucht in combinatie met een groep personen aangemerkt wordt als evenement."

"Evenementen zijn op dit moment verboden. Deze kwalificatie zorgt bij diverse ondernemers voor onduidelijkheid en daarmee ook zorgen voor een eventuele boete. Diverse ondernemers zoals sportschoolhouders, crossfit-trainers en dansscholen gebruiken muziek als onderdeel van hun bedrijfsvoering. Na elf weken gesloten te zijn mogen zij hun bedrijf weer openen, echter wel conform de maatregelen, in de buitenlucht. Maar wat mag wel en wat niet? Ik wil dat het college aangeeft of het aan hebben staan van muziek in de buitenlucht in combinatie met de aanwezigheid van een groep personen, aangemerkt wordt als evenement. Het zou mooi zijn als er een helder protocol komt met welke alternatieven en ruimte de ondernemers hebben."

advertentie
advertentie