De regen kwam met bakken uit de lucht.
De regen kwam met bakken uit de lucht. Jos van Rooijen

Play-offs Meerlease Pioniers bij 4-0 gestaakt UPDATE

Sport/sport

HOOFDDORP De play-offs voor de honkballers van Meerlease Pioniers zijn flitsend van start gegaan. Letterlijk zelfs. Want vrijdagavond (de wedstrijd op donderdag werd afgelast wegens regen) werd bij een stand van 4-0 in de vijfde inning de eerste wedstrijd in het drieluik tegen Quick Amersfoort stop gezet. Daar waren twee redenen voor: de aanhoudende regen en het onweer met bliksemflitsen.

De Hoofddorpers hadden in de wel gespeelde innings een comfortabel lijkende voorsprong van 4-0 opgebouwd, mede door goed werk van startend werper Lars Huijer, door optimaal gebruik te maken van de fouten die de verdediging van Quick Amersfoort maakte en door goed slagwerk zoals de solo homerun van Oliver vd Wijst. Het binnen slaan van de punten gebeurde vooral in de derde inning nadat in de inning daarvoor al een situatie met drie man op de honken en niemand uit niets had opgeleverd.

Inmiddels begon de lucht boven het stadion steeds dreigender vormen aan te nemen maar bleef de regen nog steeds uit. Een bliksemflits zorgde echter dat het veld meteen leegstroomde waarna het ook begon te regenen. Die combinatie hield minutenlang aan waarop besloten werd enkele minuten te pauzeren. Er werd vervolgens nog wel een herstart gemaakt, maar nieuwe regens en beelden van buienradar dat er nog meer onderweg was, maakten dat de wedstrijd werd gestaakt. Omdat er al 5 innings waren gespeeld, zal het vervolg zeer waarschijnlijk op zondag worden uitgespeeld. Dat is dan voorafgaand aan de geplande derde wedstrijd in het drieluik, in Hoofddorp. Start 12 uur. De tweede staat gepland voor zaterdag in Amersfoort. Het vervolg van wedstrijd één begint in inning 6 met een 4-0 voorsprong voor de Hoofddorpers.

Zaterdagmiddag naar maandagavond

De voor zaterdag 25 augustus geplande tweede wedstrijd, in Amersfoort, is niet door gegaan. Deze wedstrijd is nu verplaatst naar de maandagavond. De locatie blijft het stadion van Quick Amersfoort, het aanvangstijdstip is verplaatst naar 19.30 uur.

Zondagmiddag zijn er dus twee wedstrijden: die vanaf 12 uur (vervolg van vrijdagavond) en die vanaf 13 uur (de 3e in het drieluik).

Oliver vd Wijst onderweg naar de thuisplaat na zijn homerun.
VdWijst wordt gefeliciteerd met zijn solo homerun.
Afbeelding
Tussen de regenbuien door werd er ook nog gehonkbald.
advertentie
advertentie