Afbeelding
Jos van Rooijen

Top honk- en softbal in Hoofddorp met Super 6

Sport/sport

HOOFDDORP Liefhebbers van honk- en softbal op topniveau kunnen t/m zondag 23 september helemaal aan hun trekken komen in het 'eigen' honkbalstadion aan de Nieuwe Molenaarslaan. Want na een EK is het stadion nú het decor voor een Super 6 Baseball Softball. Dinsdag werden de eerste wedstrijden gespeeld. Team Kingdom of the Netherlands kwam op beide velden als winnaar uit de strijd.

Bij de dames werd het nog een ruime overwinning, bij de heren werd het na een makkelijk verkregen voorsprong toch nog even spannend in de laatste innings. Tegenstander Tsjechië kwam in de 8e inning met 5 punten op rij heel goed terug van een 7-1 achterstand, maar verder dan 7-6 kwamen de mannen niet.

Het publiek – het was gezellig druk, de tribunes zaten nog niet overvol – kreeg daarmee letterlijk en figuurlijk waar voor hun geld.

Overige uitslagen van dinsdag honkbal: Italië – Duitsland 11-1 ern Spanje – België 13-1.

Bij het softbal versloeg Nederland het team van Rusland met 13-1.

Italië verloor met 2-3 van Tsjechië, Groot-Britannië won met 7-3 van Griekenland.

Tijdens Super 6 worden er elke dag meerdere honk- en softbalwedstrijden gespeeld. Nederland speelt woensdagavond om 18 uur tegen Italië (softbal) en om 19.30 uur tegen Duitsland (honkbal).

Voor meer informatie over onder andere deelnemende landen (honk- en softbal), wedstrijdschema en entreeprijzen, zie www.super6baseballsoftball.com.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie