Zilveren medaille
Zilveren medaille Bert

Hoofddorpse masters winnen zilver op EK.

Sport/sport Deel je nieuws

Het zijn succesvolle tijden voor de synchroonzwemsters uit Hoofddorp. Na het behalen van het brons op het WK, waren de dames nu zeer succesvol op het EK in Slovenië.

 

Wie zegt dat synchroonzwemmen alleen voor jonge meisjes is, heeft het mis. Van 2 t/m 9 september vond in Kamnik Slovenië het EK Master Synchroonzwemmen plaats. Vrouwen in verschillende leeftijdscategorieën doen hieraan mee en tijdens dit EK konden ook mannen zich inschrijven met zijn duetpartner. ZPC Amersfoort had een grote equipe, in totaal kwamen twee solisten, een duet en een team uit.

 

Edith Otten kwam in de categorie 60-69 uit als soliste. Edith heeft met zowel haar technische als vrije uitvoering een 2de plaats behaald. Hierdoor werd zij gemiddeld tweede en nam dus de zilveren medaille mee naar Schiphol. Een prachtige prestatie dat laat zien dat je ondanks ongemakken nooit te oud bent om te sporten.

 

Kimberley van Ravenswaaij mocht haar technische en vrije uitvoering vertonen met haar solo’s en werd in de categorie 25-29 knap 5de. Daarnaast zwom ze mee in het team van ZPC Amersfoort waarmee zij op het WK derde geworden is. De doelstelling was weer bij de top 3 eindigen in het sterke deelnemersveld. Na een jaar hard trainen was het dan zover en werden de kunsten vertoond op de muziekstukken “Rio” en “Bailar”. De groep behaalde ook zilver en zodoende hebben Edith Otten en Kimberley van Ravenswaaij twee verschillende zilveren medailles mee genomen naar gemeente Haarlemmermeer.

 

De Masters kijken terug op een zeer geslaagde week en zullen na een korte vakantiestop op 29 september weer starten aan een nieuw seizoen.

advertentie