het hele dansteam
het hele dansteam Ronald van Nus

Rolstoeldansers Hoofddorpse dansgroep winnen medailles in Steenwijk

Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 9 februari staan vele dansparen uit het hele land op de wedstrijdvloer van de Fletchercup in Steenwijk. Zo ook zes dansparen van Walking Wheels uit Hoofdorp. Alle dansers behalen een finaleplaats, waaronder twee eerste prijzen.

Ondanks een aantal onverwachte zaken als een danser met een volledige blackout, blessures tijdens de wedstrijd en de soms beperkte ruimte op de dansvloer was dit in de dansprestaties, voor het publiek, niet zichtbaar. Hoewel de jury dergelijke zaken wel signaleert kon dit toch niet verhinderen dat alle paren met een medaille naar huis gingen.

In de vorige wedstrijd zijn Astrid Jonker (Nieuw-Vennep) en Danny Castien (Haarlem) naar de Hoofdklasse combi standaard gepromoveerd. Met deze eerste wedstrijd in de nieuwe categorie is een vijfde plaats een mooi resultaat. De volledige uitslagen zijn:

Het (echt)paar Nancy en Dexter Miguel (uit Nieuw-Lekkerland) komt uit in D-klasse Combi (rolstoeldanser met staande partner) class 2 en eindigt uiteindelijk op een derde plaats

 

Een niveau hoger, A-klasse Combi, maar dan de  Latijns Amerikaanse dansen, class 1 komen Arnold en Meriam van der Klauw (uit Lisse) uiteindelijk uit op een tweede plaats, Joan Nunumete (uit Haarlem) met Linda Castien (Zandvoort) eindigen als eerste.

 

Het echtpaar Van der Klauw danst ook de standaard dansen waarbij zij als eerste eindigen.

 

In A-klasse Duo (twee rolstoelgebruikers vormen samen een danspaar) Standaard-2 gaan Astrid Jonker (Nieuw-Vennep) en Nancy Miguel (Nieuw-Lekkerland) uiteindelijk met een vierde plaats naar huis.

 

Tenslotte dansen Miranda Moleman en Danny Castien uit Haarlem in Hoofdklasse duo de vijf standaard dansen waarbij zij een zesde plaats behalen, bij de Latijns Amerikaanse dansen heeft de medaille het cijfer vijf.

 

Met weer veel nieuwe ervaringen en aandachtspunten voor de volgende wedstrijd reizen de paren aan het einde van een lange en intensieve dag naar huis.

 

 

Voor meer informatie: www.walkingwheels.nl op onze facebook pagina.

Arnold en Meriam eerste prijs in A combi standaard-1
De Vennepse Astrid Jonker met Danny Castien
advertentie