Pancratius gaat roken langs de velden actief ontmoedigen met spandoeken.
Pancratius gaat roken langs de velden actief ontmoedigen met spandoeken. Eigen foto

Sportcomplex Pancratius in Badhoevedorp is rookvrij

Sport/sport

BADHOEVEDORP Pancratius haakt aan op de maatschappelijke trend dat roken niet meer van deze tijd is. Met de campagne 'Pancratius rookvrij' wil de club een bijdrage leveren aan een rookvrije generatie.
Per jaar sterven ongeveer 20.000 Nederlanders aan de gevolgen van roken. Ook sterven jaarlijks enkele duizenden mensen door meeroken.

Pancratius heeft besloten actie te ondernemen om roken verder te ontmoedigen. Natuurlijk is elk individu vrij om zijn eigen beslissing te nemen en wel of geen sigaret op te steken. Maar kinderen zijn kwetsbaar en beïnvloedbaar. Roken in de kantine is al jaren wettelijk verboden. Buiten roken is de nieuwe en ook breed geaccepteerde regel. Toch gaat de vereniging nog een stap verder. Een rookvrij complex is het streven.

[BORDEN] Om dit gedrag op een positieve manier te stimuleren plaatst de vereniging op het complex langs de velden en bij de kantine borden om bij alle bezoekers erop aandringen de sigaret of de sigaar uit te laten. Geef geen voorbeeld meer en zorg ervoor dat onze huidige jeugdvoetballers op het voetbalveld nooit meer geconfronteerd worden met rokende mensen.

[AANSPREKEN] Pancratius benadrukt dat er op dit moment géén wettelijk verbod is om te roken langs het veld. Ze verwachten dat dit over enkele jaren wel van kracht zal worden. Daar wil de vereniging echter niet op wachten. Spreek elkaar aan op rookgedrag en vraag of hij/zij zijn sigaret uit wil doen. 'Zorg ervoor dat onze vereniging zo snel mogelijk rookvrij zal zijn'.

advertentie