Afbeelding
pr

SV Lotus Dames 1 slaat in laatste secondes toe: Op karakter naar een remise

Sport/sport

Jordi Smit

[HOOFDDORP] Dames 1 van SV Lotus heeft zondagmiddag laten zien over een behoorlijke hoeveelheid doorzettingsvermogen te beschikken. Het Hoofddorpse vrouwenteam stond lange tijd ruim op achterstand, maar wist zich in de slotfase terug te knokken en in de laatste secondes van de wedstrijd via een strafworp gelijk te maken: 16-16.

SV Lotus begon het jaar 2019 uitstekend met drie overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag. De verliespartij was tegen WeHaVe DS1, de nummer twee van de poule, en de Hoofddorpers speelde gelijk tegen U.S. DS2 dat op de eerste plaats gepositioneerd staat. Zelf staat SV Lotus op de derde plek met een flink aantal punten achterstand op de koplopers. Na drie vrije weken was het zondagmiddag tijd een thuiswedstrijd te spelen tegen VOS DS1. Opzichzelfstaand een 'gevaarlijke' wedstrijd, want wanneer de tegenstander won ging het over SV Lotus heen op de ranglijst.

[DOMINANTE OPENINGSFASE] Het Hoofddorpse handbalteam had duidelijk afgesproken met scherpte en focus de wedstrijd in te willen gaan, want de vrouwen stonden binnen een mum van tijd op een comfortabele 2-0 voorsprong. Met twee strakke worpen van flinke afstand in de bovenhoek liet de thuisploeg de keeper van VOS meer dan kansloos. Toch leek het de bezoekers niet af te schrikken: een dosis lef was hen dan ook niet vreemd. VOS wist de verdediging van SV Lotus te omzeilen en gooide snoeihard in de kruising.

Desondanks bleven de Hoofddorpers dominant spelen en het spel en tempo op het handbalveld bepalen. Door enkele persoonlijke acties van de voorste spelers van SV Lotus en steeds weer effectieve, strakke afstandsworpen van VOS stonden de ploegen desondanks na een kwartier op gelijke hoogte: 5-5. Ondanks het betere spel van SV Lotus, kwam de ploeg een aantal keer goed weg met achtereenvolgens een bal tegen de binnenkant van de paal en onderkant van de lat. De Hoofddorpse dames kwamen vlak voor het einde van de eerste helft zelfs op een kleine achterstand: 7-8.

[INHAALSLAG] SV Lotus liet in de tweede helft de teugels verder vieren. Na terug te zijn gekomen tot 8-8, hadden de vrouwen het in het eerste kwartier van het tweede bedrijf ontzettend lastig. De ploeg kwam na een aantal strafworpen en het doorlaten van (opnieuw) prachtige worpen van afstand op een 9-14 achterstand. Het leek de zogenoemde 'knak' te zijn voor SV Lotus, maar niets was minder waar. De thuisploeg rechtten de rug en kwam terug tot 13-14.

Toen VOS de scoren vlak voor tijd verruimden tot 13-15, leek het opnieuw gebeurd, maar toch kwamen de Hoofddorpers weer terug. Het volle, enthousiaste publiek op de tribune kregen een fantastische eindfase voorgeschoteld, waarin SV Lotus in de laatste seconden van de wedstrijd via een strafworp 16-16 maakten. Door het gelijkspel gaat Foreholte DS3 over SV Lotus heen, waardoor de Hoofddorpers op de vierde plek in de competitie komen te staan.

[SV Lotus HS1] Na de wedstrijd van Dames 1 was het aan het eerste team van de heren om een wedstrijd te spelen. De heren speelden tegen de nummer 4 van de competitie, JuRo Unirek/VZV HS1. De thuisploeg wist met 26-20 te winnen, waardoor het op de tweede plaats van de competitie staat met twee punten achterstand op Vido HS1. De koploper van de competitie heeft echter nog een wedstrijd in te halen.

advertentie