Afbeelding
Voetbalshirtkoning.nl

Dani de Wit: geboren in Hoorn, groot geworden bij Ajax

Sport/sport

Het was laatst even schrikken bij het bericht dat de Horinees Dani de Wit een vleeswond aan de binnenkant van z'n knie had opgelopen. Dat gebeurde bij een doordeweekse avond bij het Noord-Hollandse onderonsje tussen Jong Ajax en Jong AZ. Op dit moment is het vooralsnog onbekend wanneer de aanvoerder van Jong Ajax weer in actie kan komen.

Dat de blessure in het landelijke nieuws terecht is gekomen, heeft natuurlijk alles te maken met die bijzondere invalbeurt op dinsdag 5 maart in het magische Santiago Bernabéu. De nummer 21 viel in de 73e minuut namelijk in voor Schöne en mocht een kwartier meedoen in één van de meest legendarische wedstrijden die ooit door het eerste van Ajax is gespeeld.

[Van ballenjongen tot veldspeler]

Het was overigens niet de eerste keer dat de 21-jarige voetballer uit Hoorn zijn opwachting maakte in het miljoenenbal. De Wit kwam op dinsdag 2 oktober voor het eerst als invaller in het veld tijdens de Champions League-uitwedstrijd tegen Bayern München. Saillant detail is dat 6 jaar eerder De Wit nog ballenjongen was bij het duel tussen Ajax en Manchester City. Zo snel kan het dus allemaal gaan: van ballenjong tot veldspeler in de Champions League.

[VV KGB: waar het allemaal begon]

In 2006 zou het verhaal van De Wit bij Ajax beginnen toen hij zich aansloot bij de jeugdopleiding. Sinds 2015 heeft hij ook de jeugdelftallen van het Nederlands Elftal doorlopen en inmiddels is De Wit belandt in het Nederlands voetbalelftal onder 20. Toch begon het voor De Wit allemaal als klein kind toen hij zich als jeugdspelertje inschreef bij VV KGB uit Bovenkarspel. En het mooie is dat er meerdere succesvolle Ajacieden uit deze regio komen zoals de gebroeders De Boer. Als Voetbalshirtskoning gunnen wij Dani de Wit een even glansrijke toekomst toe als de Boertjes. En voor nu natuurlijk een snel herstel.

advertentie