De parade gaf het evenement, voor zowel bezoekers als sporters, een extra beleving.
De parade gaf het evenement, voor zowel bezoekers als sporters, een extra beleving. Robert Joore

Corporate Games: Olympisch tintje in de polder

1 juli 2019 om 09:55 Sport

HOOFDDORP Vijfhonderd sporters, vijftien verschillende sporten en diverse locaties. De Corporate Games 2019 in Nederland had een Olympisch tintje in zich. En dat is niet voor niets. Het evenement wordt veelvuldig gezien als dé Olympische Spelen voor bedrijven uit vele landen. Natuurlijk is het belangrijk dat een dergelijk toernooi op de juiste wijze wordt georganiseerd. Waar kan dat beter dan in het prachtige Nederland dat bekend staat om zijn perfecte organisatie. In het bijzonder: de Haarlemmermeer.

De Corporate Games vond van vrijdag 28 tot zondag 30 juni plaats op diverse locaties binnen de Haarlemmermeer. Van Sportplaza de Estafette tot Sportcomplex Koning Willem-Alexander, van Silverstone Karting tot VCH Beach, van FC VVC tot Tafeltennisvereniging Nieuw Vennep: allemaal kregen ze de kans om een deel van het Olympische bedrijventoernooi tot een goed einde te brengen. En allemaal maakten ze dankbaar gebruik om hun complex positief onder de aandacht te brengen.

De sportverenigingen, in het bijzonder de buitenlocaties, hadden meer dan mazzel met het schitterende weer dat de sporters vergezelden om het beste naar boven te halen. De sporten die op verschillende plekken in de Haarlemmermeer werden beoefend, waren: badminton, basketbal, beachvolleybal, bowlen, catchbal, dragonboat, golf, hardlopen, karten, poker, tafeltennis, tennis, voetbal en zwemmen.

Nadat de Corporate Games vrijdag officieel opende met golf, was het pas zaterdag voordat vrijwel alle sporters uit binnen- en buitenland aan de bak moesten bij hun ingeschreven sport. Het plezier dat de deelnemers onderling uitstraalden was werkelijk aanstekelijk voor de bezoekers van de Corporate Games. Presteren was overigens niet altijd even eenvoudig door het warme weer. Desondanks wisten onder meer de voetballers en tennissers mooie wedstrijden ervan te maken, waarbij bij tijd en wijle fanatiek gespeeld werd.

PARADE Bezit de Corporate Games meer elementen van de Olympische Spelen? Het antwoord is volmondig 'ja'. Want zoals bij de echte Spelen vond er tijdens de Corporate Games een parade plaats, waarbij alle sporters samenkwamen en zich presenteerden aan de bezoekers die hierop af kwamen. Dat gebeurde zaterdag rond 19.30 uur op het Burgemeester Van Stamplein, vlakbij het raadhuis. De parade gaf het evenement, voor zowel bezoekers als sporters, een extra beleving, meer dan het toernooi al had.

De eerste editie van de Corporate Games in Nederland was er één om in te lijsten. De organisatie was in orde, het weer zat mee en de sporters hadden een unieke beleving. Als kers op de taart vond zondag rond 16.00 uur de medaille-uitreiking plaats voor de best gepresteerde sporters van het toernooi. De verbinding tussen deze sporters sprak boekdelen.

Jordi Smit

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie