UNO tankt vertrouwen tegen Geel Wit

Sport/sport

HOOFDDORP Prima voor het team. Prima voor de speler die scoorde. Prima voor de stand op de ranglijst. Maar niet zo prima voor het doelsaldo. Redenen genoeg dus om tevreden te zijn, aldus Mohamed Ajar, hoofdtrainer van UNO.

"We waren zaterdag duidelijk de betere ploeg tegen Geel Wit dat onderaan de ranglijst staat. Daarom is het zo jammer dat je maar één keer scoort (via Mike Aalbers). Je pakt daarmee wel drie punten en dat is prima voor de ranglijst. Maar we weten allemaal wat een 0-4 of 0-5 doet met je elftal. Dat heb je soms gewoon nodig en vandaag kon het tegen een team dat alleen de lange bal speelde."

Ajar besloot daarom zijn 4-4-2 om te zetten in een 4-3-3 en dat leverde niet alleen meer ruimte op in aanvallende zin. Het leverde ook de 0-1 op. "Een prachtig doelpunt en een beloning voor het harde werken", aldus Ajar die minder tevreden was over de leidsman. "Die had minimaal twee keer geel moeten trekken voor inkomen met gestrekt been."

Hij sluit positief af."Een terechte winst en dat ook nog eens met een team dat bijna compleet was. Veertien man – dat is al weer een tijdje geleden en er komen binnenkort nog meer spelers terug van een blessure. Prima vooruitzichten dus."

advertentie