OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ron van der Steeg

SCW kan Zandvoort geen weerstand bieden

7 april 2018 om 20:29 Sport/sport

RIJSENHOUTEN Trainer Ted Sainier van sv Zandvoort rekende er voor de wedstrijd tegen SCW al niet op een ‘kampioenswedstrijd’. Saunier; ‘We hebben geen bloemen bij ons. We gaan wel voor de volle winst. Ik zie concurrent Stormvogels vandaag geen punten verspelen.’ Aldus geschiedde. Zandvoort is twee maten te groot voor het verdedigend ingestelde SCW. De ploeg van vertrekkend trainer Edwin van Maas heeft in de laatste weken twee zeperds opgelopen en is het vertrouwen helemaal kwijt. De verdedigers schieten na een onderschepping de bal blind naar voren op het hobbelige veld. Vooral de aanvallers Berg, De Haan en Water zijn een plaag voor de Rijsenhouters. Toch is de ruststand 0-0.

Gelijk uit de kleedkamer na rust wordt het 0-1 door spits De Haan, die de goed keepende Keby van den Dool kansloos laat. In de 58e minuut is invaller Jordy Zegstroo dicht bij de gelijkmaker, maar raakt de paal. In de 63e minuut beslist scheidsrechter Pijlman feitelijk de wedstrijd. Na een onschuldige handsbal op het middenveld van Rolf Boesveld trekt hij direct rood. Vanaf dat moment is SCW een speelbal van de Zandvoort voorwaartsen, die de eindstand op 0-4 brengen. Als spits Water niet zo egoïstisch voor het doel was geweest, had het duel makkelijk in de dubbele cijfers kunnen eindigen.

Voor SCW gaat het seizoen zo als een nachtkaars uit. Tegenstander Zandvoort kan volgende week in een thuiswedstrijd tegen sv Robinhood kampioen worden.