Gymnasten Senna Buskermolen, Lisa Donkervliet, Lyvana Garrelts en Valeria Baars
Gymnasten Senna Buskermolen, Lisa Donkervliet, Lyvana Garrelts en Valeria Baars Ilse Huiskens

1e plaatsingswedstrijd NK Ritmische Gymnastiek

14 maart 2022 om 20:20 Sport Deel je nieuws

Zaterdag 12 en 13 maart vond de eerste plaatsingswedstrijd voor de Nederlands Kampioenschappen Ritmische Gymnastiek plaats in Alkmaar. Na 2 jaar geen officiële Nederlandse wedstrijden was dit uiteraard een bijzonder moment. De gymnasten hebben al die tijd volop getraind en konden eindelijk weer hun oefeningen aan de jury tonen.

Op zaterdag was de plaatsingswedstrijd voor gymnasten uit de eredivisie en op zondag voor gymnasten uit de eerste divisie. RDGA (Rhythmic Dreams Gymnastics Academy) werd op beide dagen vertegenwoordigt.

Op zaterdag mocht Lisa Donkervliet voor RDGA als junior en eerste gymnaste van de club haar hoepel, bal en knots oefening aan de jury tonen. S’ middags waren haar teamgenootjes Lyvana Garrelts, Valeria Baars en Senna Buskermolen als senioren in de eredivisie aan de beurt. Alledrie deden ook hoepel, bal en knots. De gymnasten van RDGA hebben heel goede resultaten behaald. Valeria behaalde de eerste plaats, Senna werd derde, Lyvana vierde en Lisa achtste.

Zondag 13 maart kwam Benjamin Aleksandra Wodecka uit in de eerste divisie plaatsingswedstrijd met haar hoepeloefening en een oefening zonder materiaal. Ze behaalde een knappe achtste plaats van de 17 deelneemsters. Junioren Martina Bondia D’Accardi en Livia van Hulsel deden beide een mooie bal en hoepeloefening in een groot deelnemersveld van 16 meisjes.

Zelfs trainsters Lisa Vos en Ilse Huiskens kwamen uit voor de club. Dit jaar kunnen senioren zich inschrijven als een combi team. Samen stonden ze op het podium met een eerste plaats.

Vanaf 1 januari 2022 heeft RDG Academy (Rhythmic Dreams Gymnastics Academy)  de ritmische gym groepen van SV Omnia 2000 in Aalsmeer overgenomen. Naast de trainingen in Hillegom, Nieuw Vennep en Hoofddorp wordt er nu ook lesgeven in Aalsmeer.

Kinderen die interesse hebben om eens mee te doen, kunnen aansluiten in één van de recreatiegroepen. Ben jij een talent, lenig of erg vaardig met materiaal, vraag gerust aan één van onze trainsters wat de mogelijkheden zijn. Mail dan naar info@rdgacademy.nl of kijk op www.rdgacademy.club

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie