Afbeelding
Eigen foto

Voetballers DSOV O19 gaan actievoeren voor Haderslev Cup in Denemarken

Voetbal

VIJFHUIZEN DSOV O19 gaat met Pinksteren meedoen aan de Haderslev Cup in Denemarken. Een groot internationaal toernooi dat dit jaar voor de derde keer wordt gehouden en waarvoor zich 230 teams uit Denemarken, Duitsland, Nederland en Polen hebben ingeschreven.

Het idee om mee te doen is afkomstig van trainer Edwin Haggerty die enerzijds een zwaar eerste seizoen in de Hoofdklasse met een goed toernooi wil afsluiten en anderzijds uit ervaring weet dat dit toernooi goed is voor de ontwikkeling van de mannen. Als trainer bij EDO reisde hij eerder met een team naar Haderslev af en nu hij na vijf jaar terug is gekeerd bij de club uit zijn eigen dorp was zijn keuze snel gemaakt. 'Zo'n uitstapje kost geld en het is belangrijk dat die gasten beseffen dat het allemaal niet vanzelf gaat', had hij gezegd. Woorden waar de ouders Rutger van Dijk, Henk Liefhebber, Gitta Olsthoorn en Stefanie Opdam warm van werden. Zij zorgden ervoor dat er plannen op tafel kwamen die geld moeten opleveren voor de reis en het verblijf. Middels allerlei acties gaan de jongens het benodigde geld bij elkaar zien te krijgen. "Het is de meest talentvolle lichting die DSOV ooit gekend heeft. Jongens van het dorp die de potentie hebben in het eerste te spelen", laat het viertal vol trots weten.

De eerste activiteit is een spetterend carnavalsfeest op 8 februari waarvoor ook de DSOV-voetbalvrouwen in actie komen. De kaartverkoop begint op 18 januari. Vanaf 15 februari gaan de spelers proberen zoveel mogelijk muffins te verkopen. Deze in Vijfhuizen en omgeving wereldberoemde lekkernij wordt vervaardigd door bakker René Dijkzeul en door hem voor een vriendenprijs beschikbaar gesteld.

Op 14 maart wordt in tropische sferen een Indische avond gehouden met authentieke gerechten van topkok Rick Martopawiro, een van de vaders. Op 9 mei gaan de mannen Moederdagboeketten verkopen. De activiteiten worden in stijl afgesloten met een Deense avond op 16 mei.

Frans Witteman

advertentie