Sander Keter gaat samen met zijn vriendin Fabiënne, zoon Thijs en schoondochter Isabella de FEBO runnen.
Sander Keter gaat samen met zijn vriendin Fabiënne, zoon Thijs en schoondochter Isabella de FEBO runnen. Frans Tol

Nieuwe eigenaar FEBO gaat voor ruimere openingstijden

29 november 2018 om 10:46 Nieuws

HOOFDDORP Sander Ketel is sinds begin deze maand de nieuwe eigenaar van FEBO Hoofddorp Centrum op het Marktplein. "Ik hoorde deze zomer dat FEBO in het centrum van Hoofddorp te koop stond en dacht direct: die FEBO staat op zo'n mooie centrale plek, daar kan ik wel iets mee", begint Ketel.

Met die mooie plek in het centrum doelt hij op een grotere benutting van de mogelijkheden die deze FEBO aan de bevolking kan bieden. "We gaan dus de service uitbreiden door de openingstijden van 11.30 tot 19 uur te verruimen naar 20 uur. En natuurlijk blijven wij open op koopavonden tot 21 uur.'

KENBAAR Sander Ketel gaat er met zijn vriendin Fabiënne, zoon Thijs en schoondochter Bella een familiebedrijf van maken. Maar natuurlijk heeft hij daarvoor ook extra personeel nodig. "Dat daarbij service hoort zullen de klanten gaan merken, want iedereen zal met een lach ontvangen worden", vervolgt Ketel. "Als tweede punt gaan wij koffie serveren en om dat goed kenbaar te maken krijgen alle gasten tot 31 december van ons een gratis kopje koffie bij aankoop van een product."

De uit Badhoevedorp afkomstige Sander Ketel weet maar al te goed wat service in de horeca betekent. "Van 2008 tot 2011 heb ik de horeca gedaan in HealthCity Arnolduspark, daarna werkte ik tot 2014 in de horeca in Amsterdam, en startte vervolgens FEBO Boulevard op bij de Arena en Ziggo Dome.

Die FEBO Boulevard is een kruising tussen een Grand Café en een automatiek. Dat wij nu hier in Hoofddorp verder gaan met deze FEBO als automatiek, komt helemaal omdat de FEBO-organisatie mij zo goed bevalt. Want alle producten worden vers gemaakt in Amsterdam-Noord. Die komen dus niet uit de diepvries maar worden dagelijks vers aangeleverd. Het zijn gewoon puur ambachtelijke producten."

AMBACHTELIJK FEBO is in 1941 in Amsterdam opgericht door banketbakker Johan de Borst die zijn opleiding genoten had aan de brood- en banketbakkerijschool in Boskoop. Toen in 1941 nog onder de naam Bakkerij FEBO en later omgedoopt tot Maison FEBO. Hij introduceerde de versgemaakte grillburgers met een unieke grillsaus. Doordat de vraag naar vers gemaakte kroketten en andere verse snacks alsmaar groeide stopte de Borst in 1960 met de banketbakkerij en ging hij verder met een automatiek. Geleidelijk groeide het aantal FEBO-franchisenemers, maar in 1993 komt er toch ook een FEBO (afkorting van Ferdinand Bol) in de straat waar het eerste filiaal had moeten komen en waaraan de FEBO zijn naam ontleende.

Momenteel staat het aantal FEBO-winkels op 70 en komen er nog steeds nieuwe locaties bij. De meest bekende zaak was die aan de Amsterdamse Weg nabij het Olympisch Stadion. Sander Ketel wijst er nog op dat parkeren voor zijn nieuwe zaak vanaf 18 uur gratis is. "En bovendien hebben wij de komende maand naast het gratis kopje koffie telkens drie mooie aanbiedingen."

[FEBO Hoofddorp Centrum, Marktplein 220 is te bereiken op 023-5571747 . Of kijk op www.febo.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie