4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Onze Gezellen - Hoofddorp 2-1 (1-0)

1-1 Mick Hurks

Gele kaart: Robert van der Starre

“We hebben vandaag goed gespeeld, zeker in vergelijking met vorige week,” startte Peter van der Waart met de positieve punten. “We hadden een punt verdiend, gezien het spelbeeld hadden we misschien zelfs recht om te winnen. Na ruim een kwartier spelen kwam OG op voorsprong na een goede actie van een van hun twee spitsen. Daarvoor waren de beste kansen voor Hoofddorp geweest. Sander Stroo raakte op de rand van het strafschopgebied de bal verkeerd en Dave Vos zag een heel mooi schot op de kruising spatten. Na de openingsgoal gebeurde er tot aan de rust niet veel meer voor beide doelen. In de tweede helft hebben we het heel goed opgepakt. We zetten OG vroeg onder druk en het was wachten op de gelijkmaker. Na ongeveer tien minuten spelen kregen we een vrije trap net over de middenlijn. Arwin Mols nam hem heel snel en hij stuurde gelegenheidsspits Mick Hurks weg. De bal lag al in het doel toen de grensrechter van OG tevergeefs zijn vlag de lucht in stak. We hadden de wedstrijd in handen, Dave Vos raakte de lat. Ongeveer een kwartier voor tijd kreeg OG een corner. Daarbij werd Mick Hurks tegen de grond gelopen en OG maakte 2-1. Na die onterechte tegengoal zijn we nog meer druk gaan zetten. Met vier spitsen hebben we er alles aan gedaan. OG kreeg meer ruimte maar het bleef 2-1. Voor de competitiestart heb ik gezegd dat ik met elftal wilde beginnen, dat vier of vijf wedstrijden laten staan om daarna te gaan slijpen aan een definitief basisteam. Tot op heden heb ik iedere week nog moeten puzzelen.”