'Besluit over Huis van de Sport was wél verantwoord'

11 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De fractie van GroenLinks heeft vorige week in een persverklaring gereageerd op de berg kritiek die de partij over zich heen kreeg na in de gemeenteraad voor het Huis van de Sport te hebben gestemd en tegen het openhouden van Het Spectrum. Binnen en buiten de gemeenteraad kreeg GroenLinks het verwijt kiezersbedrog te hebben gepleegd, omdat in haar verkiezingsprogramma stond dat Het Spectrum behouden moest blijven..

GroenLinks vindt dat verwijt echter niet terecht, zo staat in de verklaring. Volgens de kleinste coalitiepartij is helemaal niet besloten dat Het Spectrum dicht gaat. "Waar raadsleden dat vandaan halen, is ons volstrekt onduidelijk." GroenLinks wijst er juist op dat de gemeenteraad het college van B en W via een motie juist heeft opgedragen er alles aan te doen het zwembad in Toolenburg gewoon open te houden.

De bewering van VVD-dissident Julius Lindenbergh vorige week in deze krant dat er in het geheim allang een besluit is genomen over sluiting van Het Spectrum is volgens de partij niet waar. "Voor eens en hopelijk voor altijd: als dat zo was, zat GroenLinks niet meer in dit college."

De conclusie van GroenLinks is dat de beslissing om voor 46 miljoen euro het Huis van de Sport te bouwen wél verantwoord is. "Het is begrijpelijk dat met name de oppositiepartijen zich beklagen over de hoge kosten van het complex. Maar het is ook goedkope kritiek. Aan goede voorzieningen hangt nu eenmaal een prijskaartje

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie