Advies Schiphol niet voor half juni klaar

22 mei 2008 om 00:00 Nieuws

De wethouder reageerde op een uitzending van het EO-radioprogramma De Ochtenden eerder die dag, waarin werd gemeld dat er al een advies lag van de zogeheten Alders-tafel. Dat advies zou uitgaan van maximaal 510.000 vluchten per jaar tot 2020. De rest van het vliegverkeer zou moeten worden verplaatst naar regionale luchthavens als Lelystad en Eindhoven.

HOOFDDORP - Het advies van bestuurders, bewoners en luchtvaartsector over de groei van Schiphol is niet voor half juni klaar. Dat zei wethouder Michel Bezuijen van Schipholzaken afgelopen donderdag in de gemeenteraad.

De partijen aan de Alders-tafel zouden daarnaast zijn overeengekomen te stoppen met het huidige systeem van de geluidsnormering. Dat systeem bestaat nu uit 35 handhavingspunten. Wat ervoor in de plaats moet komen, is nog een groot vraagteken, zo werd in De Ochtenden gemeld.

Bezuijen benadrukte dat het slechts om een conceptadvies ging. Het eindadvies laat nog zeker een maand op zich wachten, omdat er nog meerdere onderzoeken moeten worden afgerond. Volgens de wethouder heeft commissievoorzitter Hans Alders ook de ministers Eurlings van Verkeer en Waterstaat en Cramer van VROM hiervan ook op de hoogte gesteld.

PvdA-fractievoorzitter Bert van der Vliet vroeg de wethouder of de gemeenteraad in elk geval nog voor de zomervakantie over het eindadvies kan worden geïnformeerd. GroenLinks-fractieleider Peter Boerman vond het belangrijk dat de raad er dan ook nog over kan praten. Als dat niet meer lukt, is het raadsdebat, zo vreest hij, wel erg ‘mosterd na de maaltijd’.

Wethouder Bezuijen beloofde de gemeenteraad zijn uiterste best te doen om het eindadvies van de Alderstafel nog voor het zomerreces met de gemeenteraad te bespreken. Voorwaarde is wel dat dit advies half juni op tafel ligt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie