Triatlon gaat ondanks de regen gewoon door

21 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De leerlingen van de Antoniusschool in Nieuw-Vennep hebben maandag gewoon gezwommen, gelopen en gefietst, ook al kwam de regen soms met bakken uit de lucht. Het zwemmen, lopen en fietsen maakte allemaal deel uit van de eerste triatlon in het kader van het project Sport Matcht School. Leerlingen van de Brede School Breedenborgh gaan woensdag 27 augustus de onderlinge strijd aan op de drie afstanden: 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen.

Het project Sport Matcht School (SMS) is een samenwerking tussen de Alliantie School & Sport, Sportservice.Net, NOC*NSF en vijftien sportbonden. Doel van het project is om extra naschools sportaanbod te realiseren in tien gemeenten, waaronder de gemeente Haarlemmermeer. De triatlon werd gehouden in en rondom SportPlaza De Estafette te Nieuw-Vennep.

De officiële opening werd maandag verricht door Rob Barel. Hij heeft de wereldtitel van de lange afstand triatlon in Nice (1994) op zijn naam staan en heeft in 2000 aan de eerste Olympische triatlon in Sydney meegedaan.

Foto: Rob Diepenhorst

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie