Vrijwilligers geven stukje van zichzelf aan anderen weg

18 december 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de verzorging en opvoeding van hun kinderen kunnen voortaan een beroep doen op gecertificeerde en enthousiaste vrijwilligers van Home-Start Haarlemmermeer. Gisteren reikte wethouder Tom Horn aan de eerste zeven vrijwilligers het certificaat uit.

Wethouder Horn reikt certificaten cursisten Home-Start uit

Home-Start geeft ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met jonge kinderen. Met het programma wil Home-Start het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken. De vrijwilligers van Home-Start bezoeken wekelijks een vast gezin en zetten hun eigen ervaringen en kwaliteiten in voor een ander. Het bezoek van een vrijwilliger heeft niet het zware van de professionele hulpverlener en is dan ook laagdrempelig. Met deze ondersteuning probeert Home-Start te voorkomen dat alledaagse kleine problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige kwesties. “Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Ook in Haarlemmermeer waar veel jonge gezinnen wonen en de sociale cohesie in de nieuwe wijken nog niet zo groot is. Daarom ben ik zo blij dat zeven vrijwilligers de cursus hebben willen volgen”, zei Horn alvorens hij aan Annet van Beem, Marianne Duivenvoorden, Souha Majdoub, Annie Roelofs, Tanja Rijlaardam, Els van Velzen en Ineke van der Zwaan het certificaat uitreikte.

Hun ervaringen doorgeven en delen met anderen is wat het zevental moeders gaat doen. Ze staan te popelen om naar hun eerste gezin te gaan. “Het is nu heel anders dan toen ik mijn eigen kinderen opvoedde”, weet Ineke die nadat haar kroost was uitgevlogen nu de zorg heeft voor een pleegkind van zeven. “Vroeger waren alle moeders thuis en kon je ervaringen uitwisselen met elkaar. Nu is de straat uitgestorven, ook na schooltijd. Het lijkt me geweldig dat ik mijn ervaringen kan inzetten voor anderen.” Souha Majdoub sluit zich daar volmondig bij aan. “Je geeft een stukje van jezelf weg en dat geeft een geweldig goed gevoel”, zegt ze.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie