motoren bij trekkertrek

14 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Het bestuur van het AJK-Haarlemmermeer is er helemaal klaar voor. En dat geldt niet alleen voor de mensen die alles moeten organiseren, het geldt ook voor de deelnemers. Dat blijkt wel uit de eerste berichten die het bestuur heeft ontvangen over mooie kunstwerkjes en flink herrie makende motoren. “Het publiek kan zich dus ook dit jaar opmaken voor het nodige motorgeraas”, laat het bestuur in haar persbericht weten. “Wij adviseren de toeschouwers daarom naast de zonnebrand ook nu weer oordoppen en stofmaskers mee te nemen.”

Veertiende editie vol spektakel NIEUW-VENNEP - Het is weer bijna de een-na-de-laatste zaterdag van mei. Al jarenlang hét weekend voor de trekkertrek. Dit jaar is dat niet anders. Op het terrein langs de Spoorlaan, deel uitmakend van bedrijventerrein Spoorzicht, wordt het genieten van de veertiende editie van dit tractorenspektakel.

Het trekkertrekevenement vindt ook dit jaar plaats op het terrein aan de westkant van de Spoorlaan, tussen de Venneperweg en het verlengde van de Noorderdreef. De eerste wedstrijden starten al om 8 uur ‘s morgens. Dan zijn de landbouwtractoren aan de buurt. De tractoren trekken achter drie verschillende sleepwagens, de Python, de Power Breaker en de Stille Wille. Er wordt dit jaar weer getrokken in diverse klassen. Te weten de oldtimers (1.7, 2.5 en 3.5 ton), klasse 2.5 ton, klasse 3.5 ton, klasse 4.5 ton, klasse 5.5 ton, klasse 6.5 ton, klasse 8.5 ton en de klasse 11 ton. Verder is er een Venneper Hobby sportklasse 3.5 ton, een sportklasse 3.5, 4.5, 5.5 en 6.5 ton, een 3.5 ton super-sportklasse (motor en aandrijving zijn origineel van een landbouwtrekker, maar vermogens kunnen oplopen tot maar liefst 1.000 pk), prachtige Old stocks (oldtimers van minimaal 25 jaar oud; het uiterlijk is origineel, de motor niet), een 7 ton Two Wheel Drive met prachtige kunstwerkjes en als laatste, maar zeker niet de minste, de spectaculaire vrachtwagens met dit jaar een ‘Venneper Truck Pulling’. Locale ondernemers gaan hierbij de strijd met elkaar aan. De organisatie verwacht overigens dat er zelfs een speciale truck uit Engeland komt ‘optreden’.

Het bestuur laat overigens in hetzelfde persbericht weten dat het evenement alleen doorgang kan vinden dankzij de inzet van veel vrijwilligers en meerdere lokale sponsors. “Waarvoor veel dank.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie