Wethouder Horn deelt eerste computer uit aan minima-gezin

20 mei 2009 om 00:00 Nieuws

De gemeente wil dat kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 120 procent van het minimuminkomen volwaardig kunnen deelnemen aan het onderwijs en de samenleving. Het college van B en W heeft daarom besloten de bestaande computerregeling te verruimen.

Ruimere computerregeling voor minimahuishoudens HOOFDDORP - Wethouder Tom Horn van Sociale Zaken heeft afgelopen maandag de eerste nieuwe computer uitgereikt in de uitgebreide regeling voor minima. Het ging om een gezin uit Hoofddorp, waarvan de 14-jarige dochter Leila, VMBO-leerlinge, een aanvraag had gedaan. Het spreekt voor zich dat haar broertjes Eldar en Emil van 11 en 9 jaar ook gebruik zullen maken van de computer.

Dit sluit aan bij het landelijke convenant ‘Kinderen doen mee’ dat Haarlemmermeer bijna een jaar geleden heeft ondertekend.

Vorige week vroeg PvdA-raadslid Anne de Rooij in de gemeenteraad nog aandacht voor de bestrijding van armoede. Zij verwees naar een recent onderzoek van het Sociaal-Cultureel Planbureau (SCP), waaruit blijkt dat een derde van kinderen uit arme gezinnen nergens aan meedoet.

Bij gezinnen met een hoger inkomen is dat een op de acht kinderen. Het raadslid vroeg aandacht voor dit onderzoek. Wethouder Horn, die ook zei geschrokken te zijn door de uitkomsten van het onderzoek, zegde toe later terug te komen op het onderwerp.

Aanvragen

De ruimere computerregeling is slechts één van de maatregelen om kinderen uit armere gezinnen toch ‘te laten meedoen’. Microsoft Nederland sponsort het computerprogramma voor de minima in Haarlemmermeer. Microsoft heeft zijn hoofdkantoor in Haarlemmermeer en wil hiermee zijn lokale betrokkenheid tonen.

Inwoners van Haarlemmermeer met een inkomen tot 120 procent van het minimum kunnen een computer aanvragen bij de gemeente, 0900-1852, en vragen naar het Team Bijzondere Bijstand. Naar het raadhuis komen of een van de servicecentra kan natuurlijk ook.

Wie in aanmerking komt voor deze regeling, kan waarschijnlijkheid ook gebruik maken van de Haarlemmermeerpas. Gebruikers van deze pas krijgen korting op bepaalde activiteiten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie