‘Verkiezingen, waarvan?!’ meest gehoorde reactie

4 juni 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Indien een straatonderzoek van de Hoofddorpse Courant representatief is voor de verkiezingsdag voor het Europees Parlement, dan ziet het er voor de laatstgenoemde niet goed uit. Tijdens een bezoek aan het centrum van Hoofddorp werd vorige week in korte tijd aan twintig bezoekers gevraagd of ze wisten dat er verkiezingen in aantocht waren en of ze zouden stemmen. ‘Slechts’ zes van de twintig zeiden te gaan stemmen.

Ander opvallend element was overigens de bereidheid om op een aantal vragen te antwoorden. Meer dan de helft van de aangesprokenen liep door zonder te reageren of zei geen tijd te hebben. Twintig bezoekers wilden wél reageren. Vier van hen wisten niet dat er verkiezingen zijn. Van de andere zestien zeiden er slechts zes te gaan stemmen. De meest genoemde reden om niet te stemmen: ‘Ik weet er gewoon te weinig van af.’

Wie wel zou stemmen was onder andere Erik van Haag (35). “Je kan wel zeuren, maar als je niks doet moet je ook gewoon je mond houden.” Mevrouw van Dijk had een uitgesproken mening. “Natuurlijk ga ik stemmen. Turkije mag absoluut niet bij de EU”, zegt ze fel.

In de burgerzaal in het raadhuis te Hoofddorp is vanaf 21 uur een ‘uitslagenavond’.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie