Speciale speelgoedbeurs in De Lichtkring

20 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De Evenementencommissie van De Lichtkring, de wijkkerk aan de Lunenburgdreef in Toolenburg, organiseert voor zaterdag 31 oktober van 11 tot 15 uur een speciale speelgoedbeurs. Speciaal, omdat de opbrengst voor de helft bestemd is voor het project Children left behind.

Maar ook speciaal, omdat, naast het steunen van dit goede doel, De Lichtkring wil laten zien dat zij als kerk meer doet dan het organiseren van kerkdiensten op zondag. “Als kerk willen we midden in de maatschappij staan”, legt de voorzitter van de evenementencommissie Johan Schultz uit. “We zijn er ook voor anderen buiten onze kerkgemeente. Kijk naar het ondersteunen van het biogas-project in Afrika, het ondersteunen van het Jeannette Noëlhuis in Amsterdam Zuidoost, de schrijfacties voor Amnesty International en de verkoop van Wereldwinkelartikelen in de hal van onze kerk.”

Het Children left behind-project is ook zo’n voorbeeld. Dit project is opgezet om weeskinderen in en rondom de stad Kisumu in Kenia te helpen zich te ontwikkelen. Daarvoor wordt een school gebouwd waar zij geheel gratis aan deel kunnen nemen en waar de boeken, schriften en potloden worden verstrekt. De leerkrachten worden ondersteund met workshops over eigentijdse lesmethoden. Elke leerling krijgt dagelijks een maaltijd. Tevens worden de jongeren voorgelicht over de gevaren van hiv/aids en hoe deze ziektes te voorkomen. Initiatiefnemer en grote trekker van dit project is de familie Dalm.

“Wij ondersteunen dit prachtige project, mede via de speelgoedbeurs.”

Materiaal inbrengen voor de beurs kan vrijdagavond 30 oktober van 19 tot 21 uur bij de kerk aan de Lunenburgdreef. Alle soorten speelgoed zijn welkom, mits heel en compleet.

Op de verkoopdag zelf is iemand van de familie Dalm aanwezig om informatie te geven over Children left behind.

Meer informatie via Pia Jonkman, lid van de evenementencommissie die de viering van het 15-jarig bestaan van De Lichtkring voorbereidt: (023) 565 27 58.

Op de foto's de kinderen die profiteren van de speelgoedactie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie