Gemeente krijgt opnieuw vijf mannen als wethouder

22 april 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeenteraad kiest vanavond een nieuw college van burgemeester en wethouders, dat wil zeggen vijf wethouders. Evenals in de vorige raadsperiode worden dat opnieuw vijf mannen.

Formateur Michel Bezuijen (VVD) doet de gemeenteraad vanmiddag eerst uit de doeken hoe de nieuwe coalitie tot stand is gekomen. Daarna gaan de raadsfracties met elkaar in discussie over het coalitieakkoord ‘Kwaliteit door keuzes, een nieuw evenwicht’. Pas na de avondmaaltijd worden de nieuwe wethouders gekozen.

Het nieuwe dagelijks bestuur van de gemeente laat voor een deel bekende gezichten zien. De VVD heeft zoals verwacht de vertrouwde wethouders Michel Bezuijen en Arthur van Dijk kandidaat gesteld. Voor de PvdA keert Jeroen Nobel terug in het college. De ploeg wordt aangevuld met de nieuwkomers Steffe Bak (CDA) en John Nederstigt (D66). De laatste is de grote onbekende, want hij heeft tot dusverre geen politieke taak gehad in Haarlemmermeer.

Voor de wethouders komen nieuwe raadsleden in de plaats. Voor de VVD zijn dat Derk Reneman en Marco Jonkhout, voor het CDA Anneke van der Helm en voor de PvdA Chris Vonk. D66 krijgt geen vers bloed, omdat John Nederstigt niet als raadslid was gekozen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie