‘Veiligheid Drie Merenweg moet fors worden verbeterd’

19 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

Volgens Massom moet de provincie snel actie ondernemen om de Drie Merenweg (N205) veiliger te maken. Het Statenlid was zondag in de studio van Meerradio om een toelichting te geven op zijn noodkreet. “Er gebeuren regelmatig ernstige ongelukken op de Driemerenweg, ook met dodelijke afloop. Auto’s rijden ook geregeld in de sloot. Er wordt veel te hard gereden.” Volgens Gohdar Massom zijn beide delen van de weg, ter hoogte van Vijfhuizen en de weg richting Nieuw-Vennep, erg verkeersonveilig.

Statenlid Massom ergert zich ook aan verloedering NS-station Hoofddorp HOOFDDORP - PvdA-Statenlid Gohdar Massom uit Nieuw-Vennep is een actief politicus. Vorige week stelde hij vragen aan gedeputeerde Elisabeth Post over de verkeersveiligheid op de Drie Merenweg, kort erna bracht hij een werkbezoek aan het in zijn ogen verloederde NS-station in Hoofddorp.

De politicus vindt dat de N205 te veel uitnodigt om hard te rijden. Daar zou iets aan moeten veranderen, meent hij. “Je kunt bijvoorbeeld de witte strepen aanpassen en misschien wel wat aan de bochten doen.” Het Statenlid heeft vragen gesteld aan de verkeersgedeputeerde.

De provincie besloot eerder dit jaar tot een onderzoek naar de veiligheid op de Drie Merenweg naar aanleiding van een reeks ongevallen op de weg. Gohdar Massom wil echter niet wachten op de uitkomst van dat onderzoek, omdat er nu spijkers met koppen moeten worden geslagen, vindt hij.

De Venneper maakt zich ook druk over de situatie op het NS-station in Hoofddorp. Volgens hem is dat verloederd. Hij bracht afgelopen weekend een werkbezoek aan het station na alarmerende berichten. “Ik heb gezien dat er sprake is van verloedering”, zei het Statenlid zondag. “Er is veel graffiti en er worden fietsen gestolen. Er is achterstallig onderhoud.”

Volgens Gohdar Massom spelen Prorail en de provincie elkaar de bal toe als het om de verantwoordelijkheid gaat, maar zou het juist de gemeente moeten zijn die actie moet ondernemen. “De gemeente moet de partijen wijzen op hun verantwoordelijkheid. Er is toch een gebiedsmanager actief?”

Het Statenlid was ook kritisch over de vervanging van de wachthokjes bij de Zuidtangent. Dit heeft de belastingbetaler miljoenen euro’s gekost. Massom stelde zondag dat de provincie dit slecht heeft aangepakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie