Jessie en Melissa voeren samen actie voor Dierenasiel

Nieuws

Het is een beetje een combinatie van dieren leuk vinden, de komende Dierendag op 4 oktober, er de tijd voor hebben, maar nog veel meer: de tijd er voor maken. Aldus de vriendinnen Melissa Schonhage en Jessie Heemskerk die op een middag ‘eigenlijk zomaar’ het idee kregen om spullen in te zamelen voor het dierenasiel (officieel Dierenopvang Haarlemmermeer, asiel en pension). Maar zoals gezegd: het bleef niet bij een idee, de meiden pakten de zaken meteen voortvarend aan.

12-jarigen gaan de deuren langs op zoek naar eten, speeltjes en borstels HOOFDDORP - Melissa Schonhage en Jessie Heemskerk, beide 12 jaar, zijn hele echte dierenvrienden. Ze willen zelfs een groot deel van hun vrije tijd besteden aan het geven van hulp aan dieren. “Maar we zijn nog te jong voor vrijwilligerswerk”, laat Jessie desgevraagd weten. “Dus zijn we een ophaalactie gestart.” Met succes, want de beide tieners hebben al heel wat spullen opgehaald. “Maar er kan altijd nog meer bij.”

“We zijn al bij heel veel mensen aan de deur geweest. Zelf vond ik het eerst nog wel een beetje spannend, maar Melissa was helemaal niet bang. Nou”, legt Jessie uit, “toen vond ik het ook niet meer eng.” Hun rondgang leverde niet alleen heel veel leuke reacties op, maar ook de nodige spullen. “Als je ziet wat we allemaal krijgen. Daar zitten echt hele leuke dingen bij”, laten de meiden trots weten. “Er was zelfs iemand die net voor zijn kat een nieuwe doos kattenvoer had gekocht en dat aan ons meegaf. Lief hè?”

Zelf zeggen ze dat hun actie ‘wel leuk loopt’, maar dat ze zo graag nog veel meer ophalen. Of krijgen. Daarom gaan ze de komende dagen weer met evenveel enthousiasme langs de deuren, maar willen ze de mensen ook vertellen over hun actie. “Alles is welkom. Dus van kattenbak tot hondenvoeding en van speeltje tot oude drinkbak.”

Uiteraard hopen de meiden veel mensen thuis te treffen, maar dat zal niet altijd en overal lukken. Daar hebben ze zelf ook over nagedacht en ze hebben een oplossing. “De mensen mogen de spullen ook zelf komen brengen. Dat kan dan naar Brouwersdam 42 in Hoofddorp Floriande. Als er niemand thuis is - zet het dan maar voor de deur. Wij zorgen ervoor dat het echt goed terecht komt.”

De overhandiging van alle spullen is op zaterdag 2 oktober.

Dat komt mooi uit, want die dag houdt het Dierenasiel voor honden en katten van 11 tot 16 uur een open huis in het pand aan de Hoofdweg 565 (even ten noorden van de Weg oom de Noord). Voor meer informatie: www.dierenasielhaarlemmermeer.nl.

Over de actie heeft het dierenasiel al laten weten ‘daar heel blij mee te zijn’.

advertentie
advertentie