Wethouder wil rotondes en drempels nog eens bekijken

21 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

De wethouder heeft vrijdag aan den lijve mogen ondervinden hoe het is om, zittend in een cabine, over drempels te rijden en ‘onmogelijke’ rotondes te nemen. De bijna twee uur durende rit door de polder zelf omschreef hij als ‘bijzonder leerzaam’. Zo leerzaam zelfs dat hij overweegt alle rotondes en drempels nog eens goed tegen het licht te houden met de vraag: is dit wel nodig?

Michel Bezuijen (Verkeer) vindt testrit met vrachtwagen ‘heel leerzaam’ HAARLEMMERMEER - Verkeersdrempels en rotondes worden nog wel eens dé oplossing genoemd in het kader van verkeersveiligheid en verkeersdoorstroming. Chauffeurs van vrachtwagens denken daar echter heel anders over. Het hoe en waarom weet wethouder Michel Bezuijen nu ook.

De kritiek die Dick Nijssen van het gelijknamige transportbedrijf de dagen vóór de testrit uit, is niet mals. ‘Ambtenaren hebben vanachter hun bureau volstrekt geen idee hoe een rotonde moet worden aangelegd’, laat hij zich citeren. Vrijdagmiddag, ná de testrit met naast hem wethouder Michel Bezuijen,wil hij daar niets van terug nemen. “De wethouder heeft het nu zelf kunnen zien”, wil hij graag benadrukken.

Laatstgenoemde kan bijna niet anders dan bevestigend reageren. “Ik heb nu ook kunnen zien hoe moeilijk het soms voor vrachtwagenchauffeurs kan zijn bepaalde rotondes te nemen. Maar het is té makkelijk om te zeggen ‘dat ambtenaren er niets van snappen’. Ze snappen het wel degelijk. Alleen - zij hebben wel met nationale regelgeving te maken die bepaalt hoe een rotonde er uit moet zien. En dan zijn er nog de plaatselijke omstandigheden. Er moet wel ruimte zijn en je moet de grond wel in bezit hebben."

(lees meer in de Hoofddorpse Courant van donderdag 21 oktober. Op de foto de rotonde bij het HVC in Nieuw-Vennep, volgens Nijssen een uitstekend voorbeeld hoe het niet moet)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie