Floriande is vliegherrie zat

24 maart 2011 om 00:00 Nieuws

De enorme toename aan klagers en klachten uit Floriande komt niet helemaal als een verrassing. In oktober ging een proef van start, waarbij vliegtuigen de zogeheten Spijkerboorroute tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep via een vaste bocht vliegen. Die regeling moet voor minder overlast zorgen in delen van Hoofddorp en Nieuw-Vennep, maar de wijk Floriande heeft juist meer last. De wijkraad in die wijk riep bewoners daarom bij de start van de proef al op klachten te melden bij het BAS.

HOOFDDORP - Vooral inwoners van de wijk Floriande in Hoofddorp hebben de afgelopen maanden massaal geklaagd over hinder door het vliegverkeer. Dat blijkt uit een recent overzicht van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).

Dat is dan ook volop gebeurd, zo blijkt uit de cijfers. In het eerste kwartaal van het gebruiksjaar 2011 (dat overigens van 1 november 2010 tot en met 31 januari 2011 loopt) hebben bijna vier keer zo veel inwoners van Floriande geklaagd dan een jaar eerder: 202 tegenover 52. Het aantal meldingen van hinder over een bepaalde periode steeg van 266 tot 910 en de eenmalige klachten van 143 tot 369. Deze groei is des te opmerkelijker, omdat bijna een kwart minder vliegtuigen gebruik maakte van de Spijkerboorroute.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie