Vliegende start kookschool Kenia dankzij Wilde Ganzen

26 mei 2011 om 00:00 Nieuws

“Een geschenk uit de hemel”, stamelde Agnes Walraven tegen Father Joseph en Sandra van den Bos van Stichting Rombo Kenia toen de orkaan van geluid enigszins was gaan liggen. Direct nadat contactpersoon en aanjager van de sponsoractie Martin Faas van Wilde Ganzen had vernomen dat deze organisatie het kookschoolproject in Kenia had goedgekeurd, kroop hij achter zijn computer. “Na de mededeling dat Wilde Ganzen de finale goedkeuringsbrief voor het kookschoolproject had verzonden, sprongen bij mij de ruiten zowat uit de sponningen”, vertelt Martin breed lachend. “ Agnes en Sandra leken wel twee gillende keukenmeiden na de snelle rekensom dat dankzij de bijdrage van Wilde Ganzen het door de fietsers bijeengebrachte bedrag van bijna 26.000 euro nu zo’n 40.000 euro wordt. Is er een beter bewijs dat dit een geweldig project is nu een gerenommeerde organisatie als Wilde Ganzen dit ontwikkelingsproject heeft goedgekeurd?”

VIJFHUIZEN - Wilde Ganzen heeft het verzoek om een bijdrage aan het kookschoolproject in Kenia gehonoreerd. En hoe. De organisatie doneert een bedrag van maar liefst 14.000 euro. In Nairobi sloegen de stoppen door bij het vernemen van dit goede bericht.

In Kenia raken ze maar niet uitgepraat over de megaprestatie van de polderjongens. In één week tijd een complete kookschool voorzien van gas, water en licht uit de grond stampen. Niemand daar had het voor mogelijk gehouden. Ook de Kenianen niet die driftig meegeholpen hebben. Bouwen is één, maar opstarten is een ander verhaal. Samen met Sandra van den Bos die op eigen kosten naar Nairobi is gereisd, hebben Agnes en Father Joseph afgelopen weken het draaiboek voor de kookschool gemaakt. Daarin staat welke cursussen er gegeven gaan worden en wanneer. Ook staat erin wat er nog nodig is om een officieel gecertificeerde opleiding te kunnen aanbieden conform de eisen van het Keniaanse Ministerie van Onderwijs. Maar ook wat er nog nodig is om aan deze voorwaarden te voldoen, zoals lesmaterialen, slaapplaatsen, aanpassingen aan het interieur van het restaurant en de toiletten om aan de toename van het aantal studenten het hoofd te kunnen bieden. Allemaal zaken die veel geld kosten. Logisch dus dat de blijdschap in Nairobi zo groot is.

Witte Ganzen financiert uitsluitend ontwikkelingsprojecten die door particuliere initiatieven in Nederland worden ondersteund. Samen met een lokale organisatie in een ontwikkelingsland worden projecten opgezet die kansarme mensen in staat stellen te bouwen aan een kansrijke toekomst.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie