Tafeltennis: HTC-heren winnen streekderby van HBC Heemstede

3 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Zaterdag speelde het eerste herenteam van de Hoofddorpse Tafeltennis Club tegen het eerste herenteam van HBC Heemstede. Om bovenin mee te kunnen draaien moest HTC met grote cijfers winnen van HBC, dat na twee wedstrijden op de 5e plaats in de competitie staat. Patrick Heppner, Jorrit Kalkman en Maurice Schulte kwamen in actie. Jan-Willem Baas, die dit seizoen nog niet zijn gebruikelijke niveau weet te halen, bleef deze week aan de kant.

Ralph Vergeer: "De in vorm zijnde Patrick Heppner startte tegen HBC-kopman Jeroen Kuijt, die hij overtuigend met 3-0 weer naar de kant verwees. Jorrit Kalkman noteerde daarna het tweede punt voor HTC door veteraan Lars van 't Hoenderdaal te verslaan. Een comfortabele 2-0 voorsprong voor de Hoofddorpers, waarna Maurice Schulte mocht aantreden tegen Josco Maaskant. Maurice had niet veel moeite met het spel van Maaskant en won overtuigend met 3-0.

Het al drie seizoenen lang vaste dubbel Jorrit-Patrick besloot deze week een nieuwe combinatie uit te testen: Jorrit-Maurice. Tegen een zwakkere tegenstander een ideale mogelijkheid voor een probeersel, wat helaas niet goed uitpakte. Jorrit en Maurice hadden net niet genoeg tijd om aan elkaar te wennen en zo werd het dubbel net aan verloren.

Nog aangeslagen van de nederlaag in het dubbel liet Jorrit tegen HBC-kopman Jeroen Kuijt niet zijn beste spel zien. Zo mochten de mannen uit Heemstede hun tweede en laatste punt van de dag noteren. De Hoofddorpers wisten voor de rest alle partijen te winnen, waarbij Patrick Heppner en Maurice Schulte ongeslagen bleven. Vooral van Maurice een goede prestatie, die voor het eerst in een jaar tijd zijn trainingsniveau in de wedstrijden heeft laten zien. Een prima stijgende lijn.

HTC kan tevreden zijn met deze 8-2 eindstand, waarmee de heren de strijd om het kampioenschap nog niet hoeven op te geven. Zaterdag 8 oktober wordt er gespeeld in Nieuwegein tegen hekkensluiter VTV, waartegen wederom veel punten behaald moet worden."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie