Ben Calvelage en Nico van Opzeeland erelid OVV

17 november 2011 om 00:00 Nieuws

De ‘versierselen’ werden hen afgelopen maandag tijdens de druk bezochte jaarvergadering op de revers geprikt door Richard Brouwer, de nieuwe voorzitter van OVV waarna de leden het duo bedankten met een staande ovatie. Brouwer verontschuldigde zich dat hij het op symbolische wijze moest doen met een houten prikkertje waarmee normaliter een stukje kaas, worst of haring naar de mond gebracht wordt. “Het maken van de eretekens kostte meer tijd dan verwacht. Ze zijn nog niet klaar. We doen het dus maar op z’n Vijfhuizens”, aldus de nieuwe preses die even daarvoor uit handen van aftredend voorzitter Ben Calvelage niet een voorzittershamer, maar de officiële statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging had ontvangen.

Richard Brouwer nieuwe voorzitter jubilerende ondernemersvereniging VIJFHUIZEN - Bij hun afscheid als bestuurslid van Ondernemersvereniging Vijfhuizen (OVV) zijn Ben Calvelage en Nico van Opzeeland benoemd tot erelid. Dit vanwege hun grote verdienste voor de vereniging. Beiden hebben 25 jaar deel uitgemaakt van het bestuur.

Zowel Ben Calvelage als ‘gewoon’ bestuurslid Nico van Opzeeland stonden aan de wieg van de ondernemersvereniging die op 2 oktober 1986 werd opgericht. Een kwart eeuw lang zijn ze in diverse functies in het bestuur actief geweest. OVV werd destijds opgericht om de belangen te behartigen van de leden, maar ook om het woon-, werk- en leefklimaat in Vijfhuizen te bevorderen, nam Ben Calvelage zijn gehoor mee terug in de tijd. “Onbedoeld reden we hiermee in de wielen van de dorpsvereniging die vond dat wij ons op hún pad begaven. In de loop van de jaren zijn de plooien gladgestreken en we staan op zeer goede voet met elkaar.” Uit de uitgebreide opsomming van feiten werd duidelijk dat OVV zich de afgelopen 25 jaar met succes heeft ingezet voor het oplossen van knelpunten in het dorp. Van de 28 leden van destijds zijn er nog immer 15 lid.

Stichting Promotie Vijfhuizen, nu nog volledig onderdeel van OVV, krijgt een andere opzet en daarmee een breder draagvlak in het dorp, zo maakte Calvelage bekend.

Tot hun verrassing maakten de aanwezigen tijdens de jaarvergadering aan de hand van recentelijk opgenomen videobeelden een rondje door ondernemend Vijfhuizen met al haar schoonheid en bedrijvigheid. Beginnend bij de boerderij van de familie Gehrels van vóór de verwoestende brand in 1987 tot en met Expo Haarlemmermeer anno 2011. Na afloop van de film gaan alle handen stevig op elkaar en is aan een tafeltje een groepje ondernemers het roerend met elkaar eens: ‘Het is goed huizen in Vijfhuizen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie