Atletiek: Geslaagde AVH Tata Steel/Runnersworld cross in Haarlemmermeerse Bos

12 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Op zondag 11 december gonsde het al snel door de manege bij de inschrijving voor de AVH Tata Steel/Runnersworld cross dat de startnummers op waren voor de junioren. Voor de organisatie is dat natuurlijk even pijnlijk, maar het was ook een goed teken dat er meer lopers kwamen dan waarop gerekend was. Door de adequate acties van de vrijwilligers werd dit euvel direct verholpen door reserve-startnummers te gebruiken van andere afstanden.

Cock van der Pol: "Het aantal deelnemers was ten aanzien van voorgaande jaren aanzienlijk hoger waarschijnlijk door het mooie weer. Deze AVH cross is de derde wedstrijd in het Tata Steel/Runnersworld Cross circuit. Voor de pupillen was er een afstand van 1,5 km, terwijl de junioren en neo senioren 2,5 km aflegde. Voor de senioren was de wedstrijd voor de vrouwen 5 km lang en voor de heren 10 km. Naast al deze wedstrijden was er ook een mogelijkheid om gewoon lekker rustig als trimmer te lopen over het onverharde heuvelrijk en mooi parcours door het Haarlemmermeerse Bos.

Bij de neo-senioren, de overgangsklasse tussen de junioren en senioren, kwamen voor AV Haarlemmermeer de gedoodverfde favorieten Maxim Moinat, Mathijs Wiggers aan de start, maar helaas waren drie lopers van Phanos toch sneller dan onze lopers. Anders was dat bij de dames waar AV Haarlemmermeer loopster Anneke Lam een eerste prijs haalde in haar categorie.

De organisatie van de AVH Tata Steel Runnersworld cross kan terugkijken op een geslaagde dag en bedankt al hun sponsors en vrijwilligers die deze cross mogelijk maakten. De volgende cross in het circuit is op zondag 15 januari in Zaandam."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie