PvdA maakt zich vooral zorgen over sociaal beleid

Nieuws

HOOFDDORP - Afgelopen zaterdag heeft de PvdA in het Oude Raadhuis in Hoofddorp met haar leden samen teruggeblikt op het politieke jaar 2011. Fractievoorzitter Tom Horn gaf een overzicht van het politieke handwerk en liet zijn licht schijnen over de belangrijkste opdrachten voor het komende jaar.

Hij liet er geen misverstand over bestaan dat de uitvoering van de sociale wetgeving door de gemeente zijn grootste zorg is. De nieuwe regels in de Wet werk en bijstand (WWB), die vooruitlopen op de invoering van de Wet werken naar vermogen een jaar later, noemde hij ronduit asociaal. “Ouders die weer afhankelijk worden van hun kinderen en het fors indammen van het minimabeleid, maken mij boos”, aldus de fractievoorzitter.

Ongeveer 35 leden waren naar het Oude Raadhuis gekomen om met elkaar het jaar af te sluiten. Horn schetste voor hen waarvoor de fractie zich vooral heeft ingezet: naast een goede uitvoering van de sociale wetgeving, verantwoorde bezuinigingen op de Veiligheidsregio, vermindering van de overlast van Schiphol zowel van grondgeluid als de toegenomen geluidsoverlast in Floriande, minder verhoging van de tarieven van het OV in de stadsregio Amsterdam, bestrijding van de ernstige verontreiniging van water en bodem bij Schiphol en de totstandkoming van grootschalig groen, zoals Park 21.

Bovenaan het PvdA-wensenlijstje voor volgend jaar staat de wens om de polder sociaal te houden, zo maakte Tom Horn duidelijk.

advertentie