Schenk Makelaars: eerste makelaar in Nederland met pakket volledig duurzame mobiliteit

12 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De makelaar van de regio Schiphol heeft een nieuwe elektrische auto. Almar Bouwman, partner bij Schenk Makelaars, is trots op de mogelijkheid die zijn kantoor heeft om bij te dragen aan het terugbrengen van de CO2 reductie. Medewerkers kunnen inmiddels gebruik maken van de elektrische scooter, elektrische fiets en elektrische auto.

"Voor het kantoor is", aldus Almar Bouwman, "2012 een jaar waarin wij met duurzame mobiliteit concreet gaan kijken of het daadwerkelijk voldoende functioneel is, zodat wij bij gebleken geschiktheid met het totale vervoer over kunnen stappen op duurzame dan wel elektrisch vervoer. Met de aanschaf van deze drie elektrische voertuigen doen wij recht aan onze ambitie en voor zover ons bekend heeft geen enkel ander kantoor in Nederland een dergelijk ambitieuze aanpak. Zowel Bouwman zelf als de medewerkers moeten wel wennen aan deze nieuwe vorm van vervoer, met name vanwege het feit dat het daadwerkelijk geruisloos is. Ook de omgeving en andere mede weggebruikers horen je niet aankomen."

Schenk Makelaars werd in 2008 uitgeroepen tot meest duurzame onderneming van de Haarlemmermeer. "Zowel intern als extern staat duurzaamheid echt op het programma. Niet alleen mobiliteit heeft de aandacht van het kantoor, maar ook hun eigen vak discipline, zijnde vastgoed, wordt bekeken door een duurzaamheids bril", aldus Almar Bouwman.

"Het project De Beuk Erin is hiervan een concreet voorbeeld en heeft inmiddels de landelijke aandacht gekregen doordat het een pilot project is geworden via de kantorentop in Den Haag. Tevens is Schenk Makelaars actief in het duurzaamheids platform Bouwland/Urgenda Haarlemmermeer. Het concreet maken van de ambitie is de belangrijkste drijfveer, volgens Bouwman, zowel in onze core business als in duurzaamheid.

"De huidige markt verlangt een creatieve en actieve rol van de makelaar waarbij uiteraard marktkennis en betrokkenheid de basis blijven. In januari hebben wij een actie waarbij wij voor onze relaties een extra korting geven bij taxaties en advies van 15% op onze tarieven. Het kantoor biedt tevens lezers van de Hoofddorpse Courant 10 procent korting. Wie gebruik wil maken van deze korting, kan een bericht sturen via info@schenkmakelaars.nl onder vermelding van januari actie Hoofddorpse Courant.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie