'Glijvlucht en kroketten' in Museum De Cruquius

Nieuws

CRUQUIUS - Meer dan honderd liefhebbers van de polderroman 'Glijvlucht', de historie van Haarlemmermeer en muziek haalden zondag 29 januari hun hart op in Museum De Cruquius. Medewerkers van de Bibliotheek Haarlemmermeer, Boekhandel Stevens, Historisch Museum Haarlemmermeer en Museum De Cruquius ontvingen de gasten met een gevarieerd programma.

De middag begon met een rondleiding door het gemaal De Cruquius en eindigde met een drankje en het signeren van het boek. Hoogtepunt van het programma was het enthousiaste verhaal van schrijfster Anne-Gine Goemans. Zij vertelde de bezoekers aan de hand van foto's en verhalen waar zij haar inspiratie voor het boek vandaan heeft gehaald en hoe ze te werk is gegaan.

Voor haar boek heeft ze vele mensen gesproken, van bewoners van Haarlemmermeer over onze polder tot spotters bij de landingsbanen. Ze vertelde over haar acties tegen geluidsoverlast en haar onderzoek naar de ganzen, vliegtuigongelukken en ook heldenacties van piloten.

Een bijzonder moment was ook het optreden van Yorick van Norden, met een prachtig, speciaal voor 'Glijvlucht' gecomponeerd lied.

Na de pauze met de zelfgemaakt ganzenvleeskroketjes uit 'De keuken van het ongewenste dier' was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

advertentie
advertentie