Alfred van Dijk van Het Oude Dykhuys wint Wynand Vogel Bokaal

17 februari 2012 om 00:00 Nieuws

LISSERBROEK - De chef-kok Alfred van Dijk van restaurant het Oude Dykhuys te Lisserbroek heeft opnieuw een hoofdprijs te pakken.Hij won deze tijdens de 5e editie de 'Wynand Vogel Bokaal' op EvenTT Culinair in Assen. Tijdens dit evenement streden tien landelijke top koks om de'Wynand Vogel Bokaal'.

De deelnemers die dit jaar meededen zijn: Lars van Galen van De Bloemenbeek in De Lutte, Jonathan Zandbergen van Het Veerhuys in Almere, Jeroen Achtien van De Librije in Zwolle, Martijn Wetsteijn van De Zwethheul in Schipluiden, Patrick Freriks van De Hoefslag in Bosch en Duin, Geert-Jan Vaartjes van Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, Ken Vichianrat van La Rive in Amsterdam, Rob van der Veeken van De Hofstee in Bladel, Alfred van Dijk van Het Oude Dykhuys in Lisserbroek en Henri Brouwers van Ons Behaeghen in Strijbeek.

Tijdens deze wedstrijd waren er twee disciplines. De eerste opdracht bestond uit het maken van een koude schotel op basis van een hoofd bestand deel van zeekreeft met hiernaast vijf garnituren op basis van zeevruchten. Het tweede onderdeel bestond uit het a'la minute koken van een amuse en een gastronomisch vier gangen menu. Voor het koken van het menu kregen de kandidaten twee uur voorbereidingstijd. Aansluitend kregen de tien chefs een half uur per gang voor de finishing touch.

De gerechten werden aan tafel gebracht door maître (sommelier) van Het Oude Dykhuys Daan Kruik en werden daar mondeling toegelicht en geserveerd met bijpassend wijnarrangement. De wedstrijd was ontzettend spannend en op zeer hoog niveau er zijn gerechten en schotels neergezet, aldus de trotse winnaar Alfred van Dijk. De beide disciplines werden door hem gewonnen en mocht hij de hoofdprijs meenemen naar Restaurant Het Oude Dykhuys te Lisserbroek waar hij werkzaam is als chef-kok.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie