Peter de Graef en Yvonne Keuls tijdens het Verhalenfestival in De Meerse

23 maart 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De eerste editie van het Verhalenfestival gaat op zaterdag 14 april in het Cultuurgebouw van start. Dit festival wordt georganiseerd door de bibliotheek, Pier K, Podium Duycker en De Meerse. Op deze dag staan er twee vertelvoorstellingen in De Meerse, een kleine van een half uur van acteur Peter de Graef en een avondvullende van schrijfster Yvonne Keuls.

'Sweet Revenge' is een verhaal over verlangen en verraad, liefde en afgunst, wraak en verzoening. Acteur Peter de Graef is een meester van het teksttoneel. Yvonne Keuls schrijft met warmte, humor en realiteitszin en weet met haar persoonlijk getinte en ontwapende werk een groot publiek aan zich te binden. Peter de Graef en Yvonne Keuls zijn op zaterdag 14 april te zien in De Meerse kleine zaal. Peter de Graaf speelt zijn voorstelling drie keer, om 14.30, 16 en 19 uur, Yvonne Keuls vertelt haar verhaal getiteld 'Familiegedoe' om 20.30 uur.

Op intieme wijze vertelt Peter de Graef het verhaal over een jaloerse moeder die het huwelijk tussen haar zoon en schoondochter kapot wil maken. De wanhopige schoondochter zoekt naar gif om de vrouw te doden. Haarfijn en met humor en mededogen legt De Graef de menselijke ziel onder het vergrootglas: het mooie en het lelijke, het zoete en het bittere. Gebaseerd op een oeroude legende wordt het, mede dankzij de subtiele virtuele vormgeving, een verhaal dat zich overal en altijd zou kunnen afspelen. De pers over 'Sweet Revenge': "Ontroerend sprookje over liefde, afgunst, verraad, wraak en verzoening... Peter De Graef is fantastisch verteller." (Brabants Dagblad).

Yvonne Keuls is al meer dan een halve eeuw een veel geprezen schrijfster. Zij werd geboren in Nederlands-Indië en kwam op zesjarige leeftijd naar Nederland. Rasvertelster Yvonne Keuls weet haar verhalen met haar stem nog een extra dimensie te geven. En passent stelt ze ook haar familie, vrienden en huisdieren aan u voor en dat kan leiden tot hilarische momenten, vandaar de titel: 'Familiegedoe'. ,,Een ode aan de vertelkunst!'' (De Pers). Yvonne's observaties worden muzikaal omlijst door Pax Gritter (gitaar en zang).

Beide voorstelling zijn onderdeel van de eerste editie van het Verhalenfestival in het Cultuurgebouw dat op zaterdag 14 april van start gaat met een prachtig programma vol activiteiten rondom verhalen. Verhalen die grappig zijn, romantisch, soms griezelig en spannend of juist ontroerend. Verhalen van ver of verhalen uit de polder. Verhalen om naar te luisteren, om zelf te schrijven, om voor te lezen of om naar te kijken en vooral om te delen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie