College akkoord met crematorium bij pomphuisje

26 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Er kan een crematorium worden gebouwd nabij het voormalige pomphuisje aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week het ontwerp-bestemmingsplan voor de locatie goedgekeurd.

Volgens wethouder Michel Bezuijen van Ruimtelijke Ordening valt de locatie voor het crematorium binnen het gebied van het toekomstige Park21. In de structuurvisie van de provincie Noord-Holland heeft de plek de bestemming landelijk gebied. Daarom zal de provincie een ontheffing moeten verlenen voor de bouw. Het college is daar positief over.

Het crematorium is een initiatief van de PC Hooft Groep. Er komt een gebouw te staan van zo'n 1660 vierkante meter. Voor bezoekers en personeelsleden worden 125 parkeerplaatsen aangelegd.

Uit onderzoek is gebleken dat er in Haarlemmermeer behoefte is aan een crematorium. Volgens wethouder Bezuijen was er in het verleden een plan om zo'n voorziening te bouwen bij begraafplaats De Meerterpen in Zwaanshoek. Dat plan ging echter niet door protesten uit de omgeving.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie