Schenk Makelaars houdt maandag 5e Open Dag Bedrijfsvastgoed

15 mei 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Schenk Makelaars organiseert opnieuw een Open Dag Bedrijfsvastgoed. Maandag 21 mei kunnen belangstellen van 11 tot 14 uur terecht voor advies en vragen over bedrijfsmatig vastgoed. 'Binnen zonder kloppen', aldus Schenk-makelaar Joel Engberts.

De Hoofddorpse makelaar is de eerste in Nederland die een open dag organiseerde voor bedrijfsmatig vastgoed. Dat initiatief sloeg zo goed aan, dat de open dag nu al weer voor de 5e keer wordt gehouden.

De aanpak is deze keer nog uitgebreider dan de keren hiervoor, aldus Joel Engberts, makelaar bij Schenk. "Ook alle bij ons geregistreerde zoekers, in totaal ruim 1000 bedrijven worden actief benaderd. Men kan de 21e mei tussen 11 en 14 uur terecht voor advies en vragen over bedrijfsmatig vastgoed. Vragen van en over onder andere huur, aankoop, verkoop en taxaties."

Er kan direct een selectie gemaakt worden en direct bezichtigd, dit allemaal geheel vrijblijvend en kosteloos. Rond lunchtijd staat er een uitgebreide lunch klaar. Het hele team is maandag de 21e aanwezig. Ook opdrachtgevers en andere relaties zijn welkom de 21e.

Het idee van de eerste Open Dag Bedrijfsvastgoed is overigens van Almar Bouwman, een collega van Laurens Schenk, eigenaar van het gelijknamige makelaarskantoor. "Ere wie ere toekomt. Hij heeft het idee bedacht. Als team hebben we dat verder uitgewerkt.'' De Hoofddorpse makelaar, die bijna 12 jaar geleden in zijn eentje begon en inmiddels is uitgeroeid tot een volwassen kantoor met negen medewerkers, bleek hiermee de primeur te hebben.

"Tot onze verbazing bleek zoiets nog niet te bestaan. We zijn de eerste in Nederland die dit heeft geïntroduceerd.'' En zoals nu blijkt is het niet bij één keer gebleven. "Gezien het concrete resultaat en de vele enthousiaste reacties was het zeker voor herhaling vatbaar.''

In nauwe samenwerking met een dertigtal opdrachtgevers zet de Hoofddorpse makelaar tijdens de open dag 'de deuren' van kantoren, bedrijfs- en winkelpanden en kavels in de regio Schiphol - Haarlemmermeer open. "Hoewel een aantal opdrachtgevers erg sceptisch was, wordt onze proactiviteit achteraf zeer gewaardeerd'', licht de makelaar toe.

"We merken ook dat er nu meer reuring is. Er is helaas nog teveel aanbod in vergelijking met de huidige marktvraag. Dat vraagt van de opdrachtgever een stuk maatwerk naar de huurder toe. Onze taak is om hierbij te bemiddelen met onze expertise.'' Eén manier om dat te doen, is met een laagdrempelig evenement zoals de open dag waarbij potentiële huurders en kopers de panden vrijblijvend en zonder afspraak kunnen bezichtigen.

Het aanbod is breed: zowel bestaand bedrijfsmatig onroerend goed als bouwkavels. De panden, zowel te koop als te huur, zijn gelegen in Haarlemmermeer en directe regio zoals Hillegom, Sassenheim, Roelofarendsveen en Haarlem. Het aanbod varieert in grootte van 50 vierkante meter in Hoofddorp tot 14.500 vierkante meter in Schiphol-Rijk. En alles wat daar tussen zit. 

"In ieder geval is het voor onze opdrachtgevers weer een extra mogelijkheid om hun object onder de aandacht te brengen. Dat kan in deze tijd beslist geen kwaad", aldus Almar Bouwman.

Voor meer informatie: Schenk Makelaars, Kruisweg 855 in Hoofddorp, (023) 557 22 88.

Zie tevens www.schenkmakelaars.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie