Hondenclub Airsport Kynologen viert 30-jarig bestaan met demonstraties

31 mei 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Airsport Kynologen Club, een speciale club voor honden, viert dit jaar het 30-jarig bestaan. Op zaterdag 9 juni zijn er tal van demonstraties op het terrein aan Arnolduspark 12 (vlak bij de skipiste) te Hoofddorp. Het veld en de kantine zijn open van 10 tot 14 uur.

In die vier uur worden er demonstraties (demo’s) van diverse hondensporten gegeven, zoals gehoorzaamheid, flyball, behendigheid, doggy dance, treibball en - indien de weersomstandigheden dat toestaan - komen er één of twee demonstraties van de sledehonden-sport.

Van de sporten flyball, behendigheid en doggy dance (zie foto) zijn er tevens try-out’s. Na een demonstratie kunnen bezoekers met hun hond een van deze sporten zelf uitproberen onder leiding van instructeurs.

Voor de kinderen t/m 12 jaar is er een springkussen. Op het puppyveld kunnen de kinderen een button maken en er is een kleurhoek. Ook zijn er diverse kinderspelletjes, zoals clown gooien, giraffe ring werpen, pinguïn voeren en blik werpen.

Voor de honden zijn er speurspelletjes en een apporteerspelletje op het veld naast het springkussen.

In de kantine worden speciaal voor deze dag, buiten het gewone assortiment, een broodje hamburger en belegde broodjes verkocht. Bij warm weer zijn er waterijsjes te koop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie