Badhoevedorpse schrijft kinderboek over stoer zijn

7 juni 2012 om 00:00 Nieuws

Dezelfde dag werd meteen de prijsuitreiking verricht van de kleurwedstrijd die hoort bij het boek. De winnaars wonnen een gesigneerd exemplaar. De winnaars werden Pilou Preij, Binc van Buren en Ruben & Sarah Ariese.

Kapitein BolBuik laat zich zien op jaarmarkt BADHOEVEDORP - Als moeder van drie jonge kinderen heeft ze het waarschijnlijk druk genoeg. Toch vond Deborah Heilig-Boogert (38) de tijd om een kinderboek te schrijven over een onderwerp dat erg speelt bij kleine kinderen: ben je stoer of doe je stoer? Zaterdag 2 juni heeft zij haar boek over Kapitein BolBuik op de jaarmarkt van Badhoevedorp gepresenteerd.

Deborah Heilig-Boogert woont al haar hele leven in Badhoevedorp. Ze is geboren in het huis waar haar ouders nu nog steeds wonen. Dat ze later zou gaan schrijven was eigenlijk al vroeg duidelijk. “Opstellen schrijven vond ik echt het leukste om te doen. Toch was ik er na de Havo niet direct uit wat ik wilde en besloot eerst een opleiding voor de reiswereld te doen. Na een aantal jaren begon het toch weer te kriebelen. Ik besloot ‘s avonds de HBO Communicatie Tekst te gaan doen en 3,5 jaar later had ik mijn diploma. Inmiddels werk ik, na diverse redactionele banen, al meer dan zeven jaar als freelance tekstschrijver.’’

In oktober 2010 verscheen Deborah’s eerste boek: Kilo’Geluk, een bundel van columns die ze schreef voor bladen als Kek Mama en Jonge Gezinnen. “Maar ook toen al zat het verhaal voor een mooi prentenboek in mijn hoofd. Mijn middelste zoon noem ik altijd Kapitein BolBuik en ik realiseerde me dat ik juist met deze naam iets moest doen. De lange matroos aan zijn zij staat symbool voor mijn oudste zoon. Ook mijn dochtertje heeft symbool gestaan voor een figuurtje in het boek. Maar daar mag iedereen zelf naar gaan speuren. Ik zeg enkel dat het figuurtje op elke pagina terugkomt.”

Het verhaal van Kapitein BolBuik gaat over een kapitein die erg stoer is en alles durft. Voordat hij op reis kan met zijn matroos moet er nog van alles aan boord. Daar moet de matroos voor zorgen. Maar wat de matroos ook aan boord sleept, het is nooit genoeg. De vraag dringt zich dan ook op of de kapitein eigenlijk wel op reis wil. Is hij wel echt zo stoer? De tekeningen zijn gemaakt door een jonge huisarts in opleiding: Eva Bolt.

Kapitein BolBuik is te koop bij onder andere boekhandel Stevens in Hoofddorp, Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp en via www.kaftmedia.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie