Vesterhavet fietst ruim 7.750 euro bij elkaar voor Alp d'Huzes fietsteam

3 juli 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De fietsmarathon die leerlingen en ouders van basisschool Vesterhavet hebben gehouden, heeft maar liefst ruim 7.750 euro opgeleverd. Leerlingen van de leerlingenraad maakten dinsdagmiddag het fraaie bedrag bekend. Dat deden zij in aanwezigheid van Wim van Zwieten die daarvoor gehuld was in fietstenue.

Wim van Zwieten is naast bovenschools directeur ook nog aanvoerder van het Quercus-team dat dit jaar, net zoals zo'n 8.000 andere fietsers op 6 en 7 juni, meedeed aan de geldwervingsactie Alp d'Huzes. Naast eigen activiteiten om sponsorgelden te werven, wist het team zich ook nog ondersteund door diverse basisscholen, waaronder Vesterhavet.

Leerlingen en ouders van de basisschool besloten eind april een eigen fietsmarathon te organiseren. Dat betekende dat een hele week, onder schooltijd, gefietst werd op twee hometrainers. Door leerlingen én ouders die zich voor deze sportieve inspanning lieten sponsoren. De opbrengst was bestemd voor het fietsteam dat in juni namens de Vereniging voor Christelijk Onderwijs Quercus in Frankrijk de Alpe d'Huez ging beklimmen. De opbrengst van dit twee dagen durende fietsspektakel is bestemd voor KWF.

Wim van Zwieten was totaal verrast door het hoge bedrag, zo liet hij weten, nog denkend aan de zadelpijn na 100 km fietsen op de dag zelf. De volle aula reageerde meteen met een begrijpelijk oohh. Daar volgde meteen een twee oohh op toen hij meldde maar liefst 7,5 uur op het kleine zadel gezeten te hebben.

"Maar we hebben het er graag voor over gehad", maakte hij meteen duidelijk. "Want we weten waarvoor we het gedaan hebben."

De bekendmaking van het totaalbedrag werd overigens vanuit een grote stoel bekeken door directeur Ans Hendriks (op de foto op weg naar die stoel). Zij kwam in het schooljaar 2003-2004 naar Vesterhavet en neemt nu afscheid van de school. De voor deze dinsdagmiddag geplande Createrhavet (de culturele middag van, voor en door leerlingen van de school) stond daarom geheel in het teken van de vertrekkende directeur.

Mede in het kader van haar vertrek is er op 13 juli een speciale Peru-markt in Vesterhavet. De opbrengst van deze markt is bestemd voor Stichting HoPe. De markt is van 13 tot 15 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie