Schrik zit er na blikseminslag nog steeds goed in bij Elly en Co Meijer

9 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

Het is ‘de dag erna’ en daardoor al weer zo’n 24 uur geleden. Maar wie aan Elly en Co Meijer uit de Hannie Schafstraat vraagt hoe het hen is vergaan die zondagmiddag, ziet nog steeds de schrik in hun ogen.

Appartementencomplex voor de tweede keer binnen één jaar getroffen. HOOFDDORP - Het was exact 16 uur, weten Elly en Co Meijer nog. Toen was het net alsof heel even de wereld verging. Want tijdens een enorme regenbui sloeg de bliksem in bij de woning in de Hannie Schaftstraat. Dat was niet voor de eerste keer. De schrik zit er een dag later nog goed in.

Niet verwonderlijk overigens, want voor de tweede keer binnen een jaar sloeg de bliksem in hun penthouse. Om precies te zijn in de liftschacht die op dat penthouse met fraai uitzicht over grote delen van Pax en Toolenburg staat. Het gevolg: één ontzettend harde knal, een korte trilling door het flatgebouw en daarna stilte. Geen stroom, net zoals in grote delen van de wijken om de plek des onheils

”Het enige dat we voelden was een ontzettende druk op ons hoofd. We konden ook heel moeilijk lopen, alsof we dronken waren”, weet Co zich nog te herinneren “Ik ben meteen gaan kijken wat er aan de hand was. Nou - één grote chaos bij de lift. De deur naar het dak lag er uit, de knopjes van de lift waren zwart geblakerd, de muren rondom de lift waren ontzet, één muur lag er zelfs helemaal uit. En een geur. Ontzettend. Alsof alles in de fik stond.” Dat laatste was niet het geval. “Gelukkig niet”, aldus Co, “want dan was de paniek niet te overzien. We wonen hier dan wel mooi, maar hoe hadden we het er dan levend afgebracht."

Voor het hele verhaal, zie de HC van deze donderdag of anders de e-paper.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie