Lionsclub-Haarlemmermeer-Ringvaart overhandigt cheque aan Stichting Leergeld Haarlemmermeer

12 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Lionsclub-Ringvaart-Haarlemmermeer heeft een cheque van 2.000 euro overhandigd aan Stichting Leergeld Haarlemmermeer. De uitreiking vond plaats bij de Rustende Jager in Nieuw-Vennep.

De Lionsclub Haarlemmermeer-Ringvaart zet zich in voor een breed scala van maatschappelijke activiteiten, waarbij naast fundraising activiteiten ook de handen uit de mouwen worden gestoken om lokale organisaties te helpen. Zo komen de fondsen voor Stichting Leergeld uit een eerdere wijnactie die de club heeft georganiseerd.

"De ondersteuning van Stichting Leergeld past prima binnen het kader van ons nieuwe thema 'OpGroeiend Perspectief’", aldus Arno ter Avest, president van de Lionsclub Haarlemmermeer- Ringvaart. “In dit thema staan kinderen centraal en wij zijn blij de stichting te kunnen helpen om kinderen die dat nodig hebben in de gelegenheid te stellen te sporten, muzieklessen te kunnen volgen en op school mee te kunnen laten doen aan activiteiten."

Fons Litjens, voorzitter van Stichting Leergeld Haarlemmermeer, reageerde enthousiast. "Wij zijn heel blij met deze geste van de Lionsclub-Haarlemmermeer-Ringvaart. Daardoor zijn wij in staat om nog meer kinderen te laten deelnemen aan schoolse, sportieve en culturele activiteiten. Sociale uitsluiting ten gevolge van armoede op jonge leeftijd is funest voor de samenleving omdat dit niet zonder gevolgen voor de toekomst blijft. In Haarlemmermeer gaat het om 3.200 kinderen die in een dergelijke situatie opgroeien. In een klas van 30 leerlingen zijn dat gemiddeld 2-3 kinderen. In zo’n welvarende gemeente als de Haarlemmermeer is dat schrikbarend."

Lionsclub Haarlemmermeer-Ringvaart is een serviceclub met achtentwintig leden, afkomstig uit alle hoeken van de polder, die zich inzet voor dienstverlening aan de samenleving.

Stichting Leergeld Haarlemmermeer helpt (als laatste vangnet) kinderen met het kunnen “meedoen”. Door voorlichting over beschikbare voorzieningen; door bemiddeling tussen ouders en hulpverlenende instanties en pas daarna door eventuele aanvullende financiële/materiële hulp met bijvoorbeeld een renteloos voorschot, of een gift in geld of in natura.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie