Wethouder onthult eerste van 30 laadpunten voor elektrische auto's

26 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Wethouder Nederstigt (Duurzaamheid, Werk Jeugd en Onderwijs) onthult maandag 29 oktober, samen met de directeur van Renault Hoofddorp de eerste officiële openbare laadpaal van stichting E-laad voor elektrisch rijden in Haarlemmermeer. In totaal worden de komende maanden 30 openbare laadpalen van de stichting neergezet. Dit zijn aanvragen vanuit de bevolking geweest.

De onthulling is omstreeks 17 uur op de Parellaan, op het bedrijventerrein Graan voor Visch.

Stichting e-laad plaatst en onderhoudt publieke oplaadpunten voor elektrische auto's in Nederland. E-laad een initiatief van de samenwerkende netbeheerders in Nederland. Samen bereiden zij het elektriciteitsnetwerk voor op de grootschalige introductie van elektrisch rijden. Om ervaring op te doen met de gevolgen voor het netwerk en om elektrisch rijden mogelijk te maken, plaatst stichting e-laad maximaal 10.000 publieke oplaadpunten.

Stichting E-laad neemt geen aanvragen voor oplaadpunten meer in behandeling. Stichting e-laad is een pilotproject en voor 2012 zijn alle aanvragen vervuld. De 30 aanvragen van de gemeente Haarlemmmermeer zijn wel al gehonoreerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie