VHC viert 20-jarige stedenband met bezoek aan Cebu

22 november 2012 om 00:00 Nieuws

Hij is al in zusterstad Hódmezövásárhely geweest, ook samen met een Haarlemmermeerse delegatie onder leiding van burgemeester Weterings. Een bezoek waar hij heel goede herinneringen aan overgehouden heeft. En nu gaat HC-redacteur Ton Dijkstra opnieuw een verre reis maken in het kader van de stedenbanden die de gemeente onderhoudt. Ditmaal gaat de reis naar Cebu op de Filippijnen. Een heel ander land, met ander klimaat, andere culturen, andere projecten. Maar wel met een zelfde opdracht: laten zien wat (en vooral ook hoe belangrijk) de Haarlemmermeerse bijdrage is via de stedenband.

HC doet met eigen redacteur dagelijks verslag HOOFDDORP/CEBU - Eruf, Core Drops, Wonderland Learning Center en Badjau. Het zijn allemaal namen die te maken hebben met de stedenband die Vereniging Haarlemmermeer Cebu al weer 20 jaar heeft in de Filippijnen. Volgende week gaat er weer een delegatie kijken hoe het met deze en andere projecten gaat. De Hoofddorpse Courant is er bij, met redacteur Ton Dijkstra en HC-adviseur en VHC bestuurslid Henk Koning.

“Van dat bezoek aan Hongarije is toen een verslag verschenen in de krant. Dat gaan we uiteraard nu ook doen. Maar de HC heeft ook een uitstekende website en daar zal elke dag verslag gedaan worden van het bezoek. Foto’s, tekst, reacties - het wordt bijna een live-verslag van dit bezoek in het kader van 20 jaar VHC.”

Vervolgens: “Zo laat de HC zien wat er de afgelopen jaren allemaal al bereikt is en hoe de projecten er nu voor staan. Denk aan Eruf (brandweer en ambulancezorg), Core Drops, Wonderland Learning Center en Badjau. Er wordt op woensdag een bezoek gebracht aan Forge, een organisatie die nauw samenwerkt met Terres des Hommes. Het is een van de nieuwe projecten waarin VHC zijn medewerking verleend. Forge houdt zich bezig met jonge kinderen die misbruikt zijn in prostitutie en cybersex. In de avonduren wordt er een bezoek gebracht aan buurten waar dit plaatsvindt. “

Het zal een indrukwekkende week worden, concludeert hij nu al. “Maar let wel - het lijkt mij fantastisch om te doen. Meegaan met deze afvaardiging is toch een uitgelezen mogelijkheid om als Hoofddorpse Courant onze betrokkenheid te laten zien.”

De groep vertrekt op 25 november en is op 1 december weer terug. Elke vier jaar gaat een dergelijke afvaardiging van de raad naar Cebu. Belangrijkste doel: projecten bezoeken.

De delegatie staat onder leiding van burgemeester Theo Weterings. Wethouder Steffe Bak gaat ook mee alsmede een vijftal raadsleden en een afvaardiging van VHC.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie