Stuk veiliger oversteken door LED-verlichting op zebrapad

3 januari 2013 om 00:00 Nieuws

Het was PvdA-fractievoorzitter Tom Horn die als eerste aandacht vroeg voor het onveilige zebrapad in het centrum van Hoofddorp. In het donker is deze oversteekplaats slecht te zien en kan er een gevaarlijke situatie ontstaan voor overstekende voetgangers.

Wethouder Bezuijen onderzoekt haalbaarheid maatregel Van Stamplein HOOFDDORP - Wethouder Michel Bezuijen van Mobiliteit gaat onderzoeken of het zebrapad op het Van Stamplein in Hoofddorp kan worden beveiligd door middel van LED-verlichting. Hij zegde dat vorige maand toe tijdens het debat in de gemeenteraad over het uitvoeringsprogramma voor 2013 van het Deltaplan Bereikbaarheid.

Wethouder Bezuijen zei zich dit bewust te zijn. Ook op de Molenaarslaan en Bennebroekerweg zouden slecht zichtbare oversteekplaatsen zijn. Bezuijen: “Als je daar iets aan wilt doen, kost dat wel geld.” De wethouder beloofde er in het volgende uitvoeringsprogramma voor het bereikbaarheidsplan op terug te komen.

PvdA’er Horn noemde het ‘misschien toch onverantwoord’ om dit een jaar op te schuiven, omdat in de tussentijd mogelijk ernstige ongevallen kunnen gebeuren. De wethouder had intussen uitgerekend dat 3 zebrapaden voorzien van LED-verlichting een investering van 80.000 euro vergt. Hij zegde toe er in de loop van dit jaar op terug te komen.

Wethouder Bezuijen kreeg van vrijwel alle fracties veel lof voor wat er tot nu al is gedaan om de bereikbaarheid in de polder te verbeteren. Merijka Setz van Democraten Haarlemmermeer vroeg hoe het staat met de campagne om alle 60 basisscholen in Haarlemmermeer een verkeersveiligheidslabel te verschaffen. De wethouder antwoordde haar dat de gemeente slechts 6 tot 8 beveiligde schoolzones per jaar kan inrichten en dat het dus wel even kan duren voordat alle scholen aan de beurt zijn geweest.

CDA-raadslid Fred van der Kwast vond dat de verkeersveiligheid op de Ringdijk nog veel te wensen overlaat. Hij is ermee gestopt een rondje Ringdijk te doen op de fiets. “Je wordt van de weg gereden. Hier een chicane, een bloembak en daar een bochtje. Het is echt te gevaarlijk.” Wethouder Bezuijen vond dat beeld overdreven. “Ik fiets zelf ook over de Ringdijk. Natuurlijk moet je oppassen, maar dat moet je overal.”

Er is verder overleg met de provincie over de doortrekking van de Waddenweg naar de N201.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie