Chauffeurs buurtbus Zwaanshoek hebben vroege Valentijnsdag

8 februari 2013 om 00:00 Nieuws

ZWAANSHOEK - De bestuurders van de buurtbus Zwaanshoek hebben een vroege Valentijnsdag: vrijdag 8 februari verraste de VVD Statenfractie van Noord-Holland de vrijwilligers met een grote taart.

De Buurtbusvereniging Zwaanshoek, zoals de club voluit heet, wordt in het zonnetje gezet als blijk van waardering voor hun onmisbare werk voor de samenleving. Zonder de chauffeurs geen busverbinding tussen Bennebroek en het NS-station in Hoofddorp waarbij ook Zwaanshoek en het Spaarne Ziekenhuis worden aangedaan. "Deze vrijwilligers geven dagelijks inhoud aan het begrip maatschappelijke verantwoordelijkheid", steekt Statenlid Annelie Brummer de loftrompet terwijl ze de taart overhandigt aan chauffeur Ytsen de Boer die zojuist de 8-persoonsbus langs de kant heeft gezet. Een aantal passagiers stapt uit. Onder hen de Hoofddorpse Nel Katteler. Zij is dolblij met de bus. En duidelijk ook met de vrijwilligers. "Die moeten we in ere houden", zegt ze met haar duim omhoog.

De Zwaanshoekse buurtbus voorziet al 35 jaar in een behoefte. Zo'n 21.000 passagiers per jaar maken gebruik van de uursverbinding van lijn 401. Te weinig om een reguliere buslijn te kunnen exploiteren, maar voor een buurtbus een uitstekend resultaat, vindt verenigingsvoorzitter Cok de Ruiter die zelf ook zijn diensten draait. "Mensen rijden mee op dezelfde condities als in een grote bus. Inclusief het gebruik van een ov-chipkaart", legt hij uit. De preses maakt van de gelegenheid gebruik om te vertellen dat nieuwe chauffeurs welkom zijn. "We rijden van maandag tot en met vrijdag en hebben momenteel 20 vrijwilligers terwijl we er 25 nodig hebben. Een rijbewijs B-E is voldoende. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat we een heel gezellige club chauffeurs hebben. Bellen voor informatie kan met nummer 023-5846501."

Vanaf 2010 rijdt Cor van der Linden twee dagen per week op de bus. En steeds met groot plezier. "Je moet er wat van maken", zegt de gepensioneerde politieman met pretoogjes. "Het is echt lachen onderweg. Soms is het net een schoolreisje."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie